Dünyanın En Pahalı Otomobili Rolls-Royce Boat Tail

Rolls Royce Boat Tail: 28 Milyon Dolar

28 milyon dolarlık fiyatıyla ‘Dünyanın en pahalı otomobili’ olan özel yapım arac Boat Tail kişilere özel olacak şekilde sadece 3 adet üretilecek. Otomobilin tasarımında (1932) Rolls-Royce Phantom II Boattail ve 20. yüzyılın başlarındaki yarış yatlarından ilham alınmıştır. 

Tamamen el yapımı olarak üretilen otomobilin üretim süreci 4 yıl kadar, müşterilere için ön konsola eklenen İsviçre’nin en köklü üreticilerinde BOVET 1822 saatin konsola entegresi ise neredeyse 3,5 yıl sürmüş. BOVET 1822 saati biri kol diğeri araç için iki adet entegre edilmiş. 5.8 metre uzunluğunda olan otomobilde 6,75 litrelik çift turbolu V12 motor, 563 beygirlik bir güç bulunuyor.

Yarış teknelerinin kuyruğu şeklinde olan bagaj kısmında ise açılır bir şemsiye, altın kaplama çatal bıçak takımı, karbon fiber tabureler, soğutulmuş şampanya tutucu ve buzdolabı bulunuyor. Bagajı açtığınız an bir güverte havası oluşuyor ve bu başlı başına bir devrim niteliğinde. Otomobilin bir diğer önemli farkı ise gövdesinin tek parça alüminyum parçadan el işçiliği ile yapılması.

Böyle sıra dışı bir tasarımın nasıl geliştiği sorusuna Rolls-Royce CEO’su Torsten Müller-Ötvös şu cevabı veriyor: Bunu yapmak müşterilerin fikriydi, müşterilerden birinin sahip olduğu [1932] Boattail’e geri dönüyorum ve tüm fikir bu şekilde gelişti … Müşterilerimiz, onlara armatürler diyoruz, dünya çapında yaklaşık 100 tane var ve birbirlerini tanıyorlar, buna süper elit bir kulüp derdim… Fikir aralarında geliştirildi. Arkada açık havada yemek yeme fikri onlardan geldi.”