Ultra Zenginlerin NFT Otomobil Alma Çılgınlığı

Milyoner insanlar nereye para harcayacağını şaşırdılar desek yeridir sanırım. Bazı otomobillerin NFT görselleri veya videoları otomobilin kendi bedelinden çok daha yüksek rakamlara satılmaya başlandı. İnanılmaz rakamlara satılan bazı otomobil NFT’lerini sizlerle paylaşıyoruz.

5- DeLorean DMC-12

Geleceğe dönüş serisinin bir hayranısınız ve DeLorean sahibi olmak istiyorsanız 50 bin dolar ile bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu hayalden daha ötesini düşünüyor iseniz gerçeği yerine DeLorean NFT’si için 183 bin dolar yani gerçeğinin neredeyse 4 katı bir bedel ödemeniz gerekiyor.

4- Patlayan Lamborghini Huracan Videosu

Yaklaşık 200 bin dolar değerindeki Lamborghini Huracan almak yerine daha fazla bir para ödeyerek bu modelin patlama anının videosunu almak ister miydiniz? SHL0MS takma ismini kullanan bir kişi Lamborghini Huracan modelinin patlama videosunu tam 250 bin dolara satıyor. 250 bin dolar bedelle NFT satışını gerçekleştiren SHL0MS takma isimli sanatçı, amacının kar etmek değil kripto kültürüne karşı bir protesto olduğunu belirtti.

3- RBC9ELEVEN Porsche

Porsche 911 lüks bir hayat yaşayanların hayatlarının herhangi bir döneminde tercih ettikleri bir model. Fakat bir 911 modeli yerine Tamamen NFT olarak tasarlanan 911 Porsche tercih ederseniz neredeyse iki tane 911 alınabilecek bir rakam olan 309 bin doları gözden çıkarmalısınız.

2- Nissan GT-R

Nissan firması, Nissan GT-R spor otomobilinin 3 boyutlu bir sunumunu astronomik bir rakam olan 2,3 milyon dolardan daha fazla bir rakama açık arttırmaya çıkardı. Gerçek bir Nissan GT-R35 sahibi olmak isterseniz ödemeniz gereken rakam 200 bin dolar olacaktı. Açık arttırmada istenilen rakamı yakalamasa da 3 boyutlu bu özel sunum 220 bin dolara alıcı buldu.

1- Araba Adam Logosu Car Man Logo

NFT dünyası şaşırtmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü markaların NFT satış bedellerinin dahi otomobil fiyatlarından daha yüksek olması şaşırtıcı iken sadece 2D olarak tasarlanan Araba adam logosu 8.562.450 milyon dolarlık fiyatıyla otomobil kategorisinin en pahalı NFT’si unvanını elinde bulunduruyor. Bu rakamın çok daha altına 1973 model Bugatti Type 57S veya orijinal bir Aston Martin DB5 satın alabilirsiniz.

1973 model Bugatti Type 57S
Aston Martin DB5