Pagani Huayra Coda Lunga Sadece 5 Adet Üretildi

Pagani Huayra Coda Lunga 7 Milyon Euro

İtalyan süper otomobil üreticisi Pagani, sadece 2 adet üreteceğini açıkladığı Huayra Coda Lunga modelinin detayları ortaya çıktıktan sonra gelen taleplerin yoğunluğu üzerine 5 adet üretme kararı aldı. Üretilen bu süper arabanın satış fiyatı 7 milyon Euro, parite ile ortalama 7,2 milyon dolar. Hemen belirtmek gerekirse sizde bir Huayra Coda Lunga sahibi olmak istiyorsanız maalesef tamamı satıldı. Sadece üretim aşamasında tümü satılan bu modeli yakından inceleyelim.

İtalyan üretici Pagani ilk Huayra modelini 2012 yılında tanıttı. 2012 den bu yana süper lüks Huayra serisini tek seferlik versiyonlar olarak piyasaya sunuyor. Firmanın en son sürümü ise şimdi incelediğimiz Huayra Coda Lunga modelidir. Mevcut Huayra modeline göre daha uzun üretilmiştir. İtalyanca sözcük olan Coda Lunga “Uzun Kuyruk” anlamına gelmektedir.

 

Temel olarak Huayra’nın boyutlarını  kullanan Coda lunga, revize edilmiş bir ön bölüme ve 1,1 m2 bir alanı kaplayan bir arka bölmeye sahip tamamen yeni bir arka bölüme sahip. Coda Lunga modelinde AMG tarafından sağlanan çift turbo 6.0 litrelik V-12’nin 840 beygir gücünde ve 1.100 Nm tork üreten yükseltilmiş bir versiyonu bulunuyor. Sadece 4.4 kg ağırlığında yeni bir seramik kaplı titanyum egzoz sistemi de var. Toplamda, araba sadece 1280 kg ağırlığında.

Pagani yetkilileri, Huayra Coda Lunga modelini tasarlarken 60’ların yarış arabalarından ilham aldıklarını belirttiler.

 

Kurucu Horacio Pagani yaptığı açıklamada , “Huayra Codalunga’yı, sanki rüzgar tarafından okşanmış ve kalıplanmış gibi, coupe’den bile daha zarif çizgiler tasarlamak için daha uzun ve pürüzsüz hale getirdik.” Dedi . “1960’ların Le Mans’ta yarışan, çok temiz hatlara sahip uzun kuyruklarından ilham aldık. Huayra Codalunga çok az temel unsur içeriyor; eklemek yerine azalttık. Basitleştirmek hiç de kolay değil ve bu araç her şeyden önce, basit fikirlerin karmaşık bir arayışının sonucudur.”

Pagani Huayra Coda Lunga Galeri