Robert Kiyosaki Net Serveti

Robert Kiyosaki Serveti Net Worth

Robert Kiyosaki
Net Serveti: 110 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 8 Nisan 1947
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: Yazar, İş adamı
Milliyet: Amerika
Doğum Yeri: Hawaii

Robert Kiyosaki Kimdir?

Robert Kiyosaki, 8 Nisan 1947 Hilo, Hawaii, Amerika doğumludur. Amerikalı iş adamı aynı zamanda yazar, motivasyonel konuşmacı ve finansal okuryazarlık aktivistidir. “Zengin Baba Yoksul Baba” adlı kişisel finans kitapları serisiyle tanınır. Bu kitap serisi, dünya çapında 41 milyondan fazla satıldı ve tüm zamanların en çok satan kişisel finans kitaplarından biri oldu.
 
Robert Kiyosaki babasının “zengin baba”sı ve arkadaşının “fakir babası” arasındaki kişisel deneyimlerine dayanarak kitaplarında zenginlik ve finansal özgürlük hakkındaki görüşlerini anlatıyor. “Zengin baba”sının, paranın bir araç olduğunu ve onu akıllıca kullanmak için eğitimli olmak gerektiğini savunduğunu söylüyor. “Fakir baba”sının ise paranın bir amaç olduğunu ve onu sadece hayatta kalmak için kullanılması gerektiğini savunduğunu söylüyor.
 
Robert Kiyosaki’nin görüşleri tartışmalı olmuştur. Bazıları, görüşlerinin “hızlı bir şekilde zengin ol” felsefesi olarak algılandığını ve riskli yatırımları teşvik ettiğini savunuyor. Diğerleri ise görüşlerinin insanlara finansal özgürlük kazanmak için ihtiyaç duydukları bilgi ve motivasyonu sağladığını savunuyor.
 
Robert Kiyosaki, serveti ve tartışmalı finansal tavsiyeleri nedeniyle bir tartışma figürü olmuştur. Her ne kadar tartışılan bir isim olsa da şüphesiz kişisel finans alanında etkili bir figür olmuştur. 2016 seçimlerinde Donald Trump’u destekleyen Kiyosaki aynı zamanda Trump’la beraber 2 kitap yazmıştır.

Robert Kiyosaki Serveti Net Worth

Yazdığı kitaplar ve finans danışmanlıkları ile insanlara yatırım tavsiyelerinde bulunan Robert Kiyosaki kendisi de ciddi bir gayrimenkul yatırımcısı olarak dikkat çekiyor. Kitapları ve danışmanlıkları dışında yaptığı doğru yatırımlar ile 110 milyon dolarlık bir servetin sahibi oldu.