Rus Milyarder Dimitri Pumpyanski’nin Süper Yatı Satılıyor

Rusya Ukrayna savaşı sonrası Amerika ve Avrupa ülkeleri Rusya devlet yöneticileri ve milyarder iş adamlarına yaptırım uygulamaya başladılar. Bu yaptırımlar kapsamında Dimitri Pumpyanski’ye ait olan Axioma model ultra lüks yata Cebelitarık’da el konuldu. Ayrıca dünya genelinde tüm limanlarda rus iş adamlarına ait yatlara el konulmaya başlandı. El konulan yatlardan müzayede ile satılacak ilk yat ise Axioma.

Ultra Lüks Axioma Özellikleri 

Axioma, 72 metre uzunluğunda ve beş katlıdır. İçerisinde 3D sinema, asansör, jakuzi ve havuz gibi konuklar için rahat yaşam olanakları sunuyor. 12 misafire kadar ağırlama yapılabilen Axioma modelinde kaptan dahil 20 civarında mürettebat görev alıyor. Ultra lüks yat 14 kn deniz hızı ve 17 kn maksimum hız veren motora sahiptir. Yatın 172.000 litre yakıt ve 69.500 litre su kapasitesi bulunuyor.

 

Müzayede ile satılıyor

 

Rus Milyarder Dimitri Pumpyanski’e ait olan bu süper yat Londra’da açık artırmayla satılacak. Dimitri Pumpyanski’nin yaptırımlardan dolayı borçlu olduğu JP Morgan bankasına olan borçlarını ödeyememesinden dolayı süper yatın açık artırmayla satılacağı açıklandı. JP Morgan yatın satış yetkisi için Cebelitarık’ta mahkeme kararı aldırdı. Ultra lüks yatın müzayede de 75 milyon dolarlık bir fiyata satılacağı öngörülüyor.