Serdal Adalı Net Serveti

serdal adalı serveti

Serdal Adalı
Net Serveti: 100 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 1 Şubat 1964
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı:  İş Adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Adana

 

Serdal Adalı Kimdir

Serdal Adalı, 1 Şubat 1964 tarihinde Adana’da doğdu. Adalı Holding kurucusu olan iş adamı aynı zamanda Türkiye Jokey Kulübü’nün 25. başkanıdır.  

Amerika’daki üniversite hayatını yarıda bırakarak memlekete dönen Serdal Adalı, ailesinin desteğiyle Adalı Holding’i kurdu. Adalı Holding, inşaat, enerji, turizm ve medya sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Başarılı iş adamı 2012 yılında Türkiye Jokey Kulübü başkanlığına seçildi.  

2019 yılında Beşiktaş başkanlık seçimlerinde aday oldu. Ancak Ahmet Nur Çebi’nin ardından 2. oldu. Adalı’nın seçim kampanyası, kulübün mali durumunun düzeltilmesi, altyapı yatırımlarının artırılması ve sportif başarıların elde edilmesi üzerine odaklanmıştı.  

İlerleyen yıllarda tekrar başkan adayı olacağını açıklayan Serdal Adalı, 3 Aralık 2023 tarihinde yapılan Beşiktaş genel kurul seçimlerinde başkanlık yarışında Hasan Arat ile  yarışan Serdal Adalı seçimleri kaybetmiştir. Serdal Adalı, evli ve iki çocuk babasıdır.  

Serdal Adalı Serveti Net Worth

Adalı Holding Türkiye’de ve yurt dışında birçok önemli projeye imza atmıştır. İnşaat alanındaki projeleri arasında İstanbul’da inşa edilen önemli projelerinin yanı sıra, Katar’da iş merkezleri ve metro projeleri yer almaktadır. Enerji alanındaki projeleri arasında ise Türkiye’de ve yurt dışında inşa edilen güneş enerjisi santralleri bulunmaktadır. Turizm alanındaki projeleri arasında ise Türkiye’de ve yurt dışında bulunan otel ve tatil köyleri yer almaktadır. Medya alanındaki projeleri arasında ise Türkiye’de yayın yapan bir televizyon kanalı bulunmaktadır.

Adalı Holding her yıl yüzlerce milyon dolarlık projelere imza atmaktadır. Şirket hisseleri haricinde arsa ve mülk yatırımları olan Serdal Adalı’nın 100 milyon dolardan fazla servetinin olduğu düşünülmektedir.