Bill Gates Net Serveti

Bill Gates'in Net Serveti

104 Milyar Dolar

Bill Gates'in Kazancı

1 Milyon Dolar/Maaş

Bill Gates Hayat Hikayesi

Dünyanın en zengin insanlarından biri Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates 28 Ekim 1955’te Seattle, Washington’da doğdu. Babası avukat annesi ise öğretmendi. Küçük yaşlardan itibaren bilgi işlem ve programlamaya ilgi gösterdi. Henüz 12 yaşındayken bilişim kurslarına gitti.

 

Bill Gates çocukken bilgisayar programcılığına düşkündü ve Okul arkadaşı Paul Allen ile buldukları her fırsat bilgisayar programları üzerine çalışıyorlardı. Arkadaşı Paul Allen ile Microsoft’u kurarak dünyanın en zengin adamlarından biri olmaya devam edecekti. 22 yaşında Bill Gates, MIT dergisine kişisel bilgisayarlar hakkındaki fikirlerini özetleyen “Her Masada Bir Kişisel Bilgisayar” başlıklı bir makale yazdı. Onu Paul Allen ile Microsoft’u kurmaya iten bu fikirdi. Paul Allen Microsoft’un ticari yönlerini ele alırken, Bill Gates şirketin PC platformları için yazılım oluşturmaya odaklandı.

 

Bill Gates
Net Servet: 104 Milyar Dolar
Doğum tarihi: 28 Ekim 1955
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,78 m
Uzmanlık Alanı: Girişimci, İş adamı
Milliyet: Amerika Birleşik Devletleri
Doğum Yeri: Seattle, Washington

Bill Gates İçin Dönüm Noktası

1981’de IBM, şirketin yazılımını çalıştırabilen ilk bilgisayarını piyasaya sürdü; IBM PC veya kısaca “PC” olarak tanındı. IBM’in bu kişisel bilgisayarda kullanılması için istediği işletim sistemi teklifi Gary Kildall tarafından reddedildi ve IBM bu işletim sistemi için Gates’e yöneldi. Bill Gates, PC teknolojisinde büyük bir potansiyel gördü ve Microsoft’un bu yeni sektörde donanım üretimi yerine yazılım geliştirme yoluyla bir yer edinebileceğini hissetti. Gates satın aldığı DOS işletim sistemini IBM bilgisayarlar için uyarladı ve sistem adını MS-DOS olarak aldı. Şirket, PC’ler için Windows işletim sistemlerinin yanı sıra Microsoft Word, Excel ve PowerPoint gibi birçok popüler program geliştirmiştir. 1983’de kendisine kan kanseri teşhisi konulan Paul Allen Microsoft’taki hisselerini satarak ayrılır. Bill Gates 2020 Mart ayına kadar kurucu ortağı olduğu şirketin CEO’su olarak görev alır.

 

Bill Gates 2019 yılında 110 milyar dolar serveti ile dünyanın en zengin insanı unvanını kazanmıştır. 2020 yılında bu unvanı Jeff Bezos’a kaptıran Gates, halen onu dünyanın en zengin adamlarından biri yapan 130 milyar doları aşan net servetiyle adından sıkça söz ettiriyor ve  teknoloji aracılığıyla insanları etkilemeye devam ediyor!

 

Bill Gates, dünyanın en zengin insanlarından biridir ve aynı zamanda hayırsever olarak da bilinir. Aynı zamanda Microsoft’un da kurucusudur ve hayır kurumlarına milyarlarca dolar bağışlamıştır. 2013 yılında Bill Gates, hayır kurumlarına 2,6 milyar dolar bağışta bulundu. Toplamda 35 milyar dolardan bağış yapan Gates, bağış yapmaya devam ediyor.

 

Bill ve Melinda, çifti Mayıs 2021’de 27 yıllık evliliklerini sonlandırdıklarını duyurdular. Halen hayırsever Gates Vakfı’na eş başkanlık ediyorlar. Şu anda zamanının çoğunu küresel sağlık girişimleri için çalışırken evde eğitim ve şehir planlama projeleri gibi yerel girişimlere ayırıyor.

 

Bill Gates Serveti Tarihsel Değişimi

2013 – 67 milyar dolar

2014 – 76 milyar dolar

2015 – 79.2 milyar dolar

2016 – 75 milyar dolar

2017 – 86 milyar dolar

2018- 90 milyar dolar

2019 – 96.5 milyar dolar

2020 – 98 milyar dolar

2021 – 124 milyar dolar

2022 – 129 milyar dolar

2023 – 104 milyar dolar