Ariel Hipercar 1180 HP Bir Milyon Sterlin

Ariel Motor, Yeni Ariel HIPERCAR ultra yüksek performanslı elektrikli spor otomobilin daha fazla ayrıntısını ve ilk fotoğraflarını yayınladı. Ariel Motor ilk teslimatları iki yıl içerisinde yapmayı planlıyor. Ariel Motor, Hipercar modelini üretirken diğer modellerde olduğu gibi yüksek performans, hafiflik ve çevikliği ön planda tutuyor. Yüksek Performanslı Karbon Azaltma anlamına gelen HIPERCAR modeli ile şimdi sıfır emisyon ve hafif türbin menzil genişletici seçeneği getiriyor.

 

HIPERCAR 4 tekerlekten çekişli veya 2 tekerlekten çekişli olarak üretilecektir. Hipercar alüminyum ön ve arka şasilere ve tam karbon fiber gövdeye sahip. 4 tekerlekten çeken modelde 1180 beygir gücüne sahip motoru ile 0’dan 100 km/sa hızlanmasının 2.09 saniyede ulaşıyor. Tam tork vektörleme sistemi ile bu sürenin altına inecek şekilde iyileştirmeler yapılıyor.

 

Aracın gücü Cosworth marka 800 Volt, 62kWh lityum-iyon, soğutulmuş ve ısıtılmış pil paketinden oluşmaktadır. Aracın menzili 241 km’dir. Kullanılan pil evde veya herhangi bir şarj istasyonunda şarj edilebilmektedir.

 

Hipercar’da kullanılacak olan Cosworth 35kW CatGen (Katalitik Jeneratör) türbin menzil genişletici seçeneği ile hareket halinde aküyü şarj ederek menzil sorunu ortadan kaldırılacak. Yüksek Performanslı Karbon Azaltma anlamına gelen HIPERCAR modelinin henüz net bir fiyatı bulunmamakla beraber 1 milyon sterlin civarında olması bekleniyor. Ariel Hipercar modeli İngiltere’de üretilecek.

Ariel Hipercar Galeri