Larry Page Net Serveti

Larry Page'in Net Serveti

79.2 Milyar Dolar

Larry Page Yaşamı ve Servet Kilometre Taşları

Larry Page, 1998 yılında lisansüstü öğrencisi Sergey Brin ile birlikte Google arama motorunu başlatan bir İnternet girişimcisi ve bilgisayar bilimcisidir.

 

Larry Page 1973’te Michigan’da doğdu, Larry Page’in ailesi bilgisayar bilimcisidir. Onların izini takip etti ve Michigan Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği  ve Stanford Üniversitesi’nde yüksek lisans okudu. Burada Sergey Brin ile tanıştı. İkili, sonuçları sayfa popülerliğine göre listeleyen bir arama motoru geliştirdi ve Page’in CEO’su olarak Google, 1998’de piyasaya sürüldükten sonra dünyanın en popüler arama motoru oldu. 2015 yılında Page ve Brin, Google’ın yeni ana şirketi Alphabet’i kurdular. Alphabet  bugün 1 trilyon 479 milyar dolar değere sahip.

 

Serveti

Larry Page olarak da bilinen 48 yaşındaki Lawrence Page; Google arama motorunun ana algoritma geliştiricisidir. Amerikalı bir yazılım mühendisi ve girişimcidir. Şu anda, Alphabet Inc. Şirketinin yönetim kurulu başkanıdır. Larry Page’in güncel net serveti 79.2 milyar dolardır(2023) ve dünyanın en zengin 12. insanıdır.

 

Larry Page
Net Servet: 79.2 Milyar Dolar
Doğum tarihi: 26 Mart 1973
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,81 m
Uzmanlık Alanı: Girişimci, İş İnsanı, Bilgisayar Bilimcisi
Milliyet: Amerika Birleşik Devletleri
Doğum Yeri: Lansing, Michigan

Lawrence Page 26 Mart 1973’te East Lansing, Michigan’da doğdu. Babası Carl Page, bilgisayar bilimi ve yapay zeka alanlarında öncüydü ve annesi bilgisayar programcılığı öğretiyordu. Michigan Üniversitesi’nden mühendislik diploması aldıktan sonra Page, Brin ile tanıştığı Stanford Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim için bilgisayar mühendisliğine odaklanmaya karar verdi.

 

Google’ın Doğuşu

Stanford Üniversitesi’nde bir araştırma projesi olarak Page ve Brin, en popüler sonuçların genellikle en yararlı olduğu sonucuna vardıktan sonra sonuçları sayfa popülerliğine göre sıralayan bir arama motoru oluşturdu. İnternetteki çok büyük miktarda bilgiyi organize etme misyonlarını yansıtarak, arama motorlarına matematiksel “googol” teriminden sonra “Google” adını verdiler. Bu, 1 sayısı ve ardından 100 sıfır anlamına gelir.

 

İkili, ailesinden, arkadaşlarından ve diğer yatırımcılardan 1 milyon dolar topladıktan sonra 1998 yılında şirketi kurdu. Google, 2013 yılında günde ortalama 5,9 milyar arama yaparak dünyanın en popüler arama motoru haline geldi. Merkezi California, Silikon Vadisi’nin kalbinde yer almaktadır. Google’ın halka arzı Ağustos 2004’te gerçekleştirilir ve  Page ve Brin milyarderler sınıfına katılırlar.

 

Google’ın Büyümesi

2006’da Google, kullanıcılar tarafından gönderilen en popüler video akışı sitesi olan YouTube’u 1,65 milyar dolara satın aldı.

 

Eylül 2013’te Page, Forbes 400 En Zengin Amerikalılar listesinde 13. sırada yer aldı. Aynı dönemin Ekim ayında Forbes Dergisi’nin 2013 yılı “En Güçlü İnsanlar” listesinde 17. sırada yer aldı. Google’ın CEO’su olarak Page, şirketin operasyonlarının sorumluluğunu Google’ın özel projeler direktörü Brin ve şirket başkanı Eric Schmidt ile paylaştı.

 

2015 yılında Page ve Brin, Google’ı ve diğer yan kuruluşları denetleyecek yeni bir ana şirket olan Alphabet’in kurulduğunu duyurdu. Page ve Brin sırasıyla Alphabet’in CEO’su ve başkanı olurken, Sundar Pichai Google’ın en üst düzey yöneticisi oldu.

 

Alphabet Şirketinden İstifası

3 Aralık 2019’da Page ve Brin, Alphabet’in CEO’su ve başkanı olan görevlerinden istifalarını açıklayarak dizginleri Pichai’ye devretti. Ancak ikilinin Alphabet’in en büyük hissedarı olarak şirketin gidişatını etkilemeye devam etmesi bekleniyor.

 

Kendinden Tahrikli Hava Taksi Projesi

Mart 2018’de, Page’in kişisel olarak finanse edilen Kitty Hawk adlı şirketi, Yeni Zelanda makamlarıyla tam otonom elektrikli taksilerin sertifikalandırılmasına başlamak için bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

 

Kitty Hawk, geçen Ekim ayından bu yana Cora’yı Yeni Zelanda üzerinde test ediyor. Kitty Hawk, 2021 yılına kadar bir ticari araç ağı oluşturma hedefiyle hava taksi endüstrisinin gelişiminde bir ilki gerçekleştirmek isteyen Boeing, Airbus ve Uber gibi şirketler arasında yer alıyor. Larry Page tarafından kurulan Kitty Hawk şirketi ile Boeing firması ortak finansman ile elektrikli hava taksi girişimi Wisk Aero şirketini kurdular. Önemli adımlar atan Amerika merkezli şirket 450 milyon dolar yatırım aldı ve önümüzdeki 5 sene içerisinde 20 den fazla ülkede faaliyete geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Lucinda Southworth ile evli olan Page’in iki çocuğu vardır.

 

Larry Page Serveti Kilometre Taşları

2013 – 23 milyar dolar

2014 – 32.3 milyar dolar

2015 – 29.7 milyar dolar

2016 – 35.2 milyar dolar

2017 – 40.7 milyar dolar

2018 – 48.8 milyar dolar

2019 – 50.8 milyar dolar

2020 – 50.9 milyar dolar

2021 – 91.5 milyar dolar

2022 – 111 milyar dolar

2023 – 79.2 milyar dolar