Erman Ilıcak Net Serveti

Erman Ilıcak'ın Net Serveti

2.3 Milyar Dolar

Erman Ilıcak Kimdir?

Erman Ilıcak Malatya doğumlu Türkiye’nin sayılı iş insanlarından ve sayılı zenginlerindendir. Yaptığı yatırımlar ile hem Türkiye’de hem de dünyada bilinen ve ilgi toplayan işlere imza atmaktadır. En çok inşaat sektöründe yatırımlar yapmaktadır.

 

Eğitim hayatında oldukça başarılı olan Erman Ilıcak ODTÜ İnşaat Mühendisliğinden mezun olmuş ardından Minnesota Üniversitesi, Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesinden MBA derecesi almıştır. Son olarak da Paris şehrinde bulunan Uluslararası İşletme Okulunda İşletme Yönetimi doktora derecesi almıştır.

 

Erman Ilıcak kurduğu Rönesans Holding ile şu an dünyanın farklı kıtalarında 28 ülkede çalışanları olan ve gayrimenkul, sağlık, enerji, petrokimya gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Yaptığı başarılı yatırımlarla Erman Ilıcak her geçen gün Rönesans Holding bünyesinde servetini artırmaktadır.

 

Erman Ilıcak
Net Servet: 2.3 Milyar Dolar
Doğum tarihi: 3 Ekim 1967
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: Girişimci, İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Malatya

Erman Ilıcak Serveti Net Worth

Erman Ilıcak servetinin net olarak ne kadar olduğunu anlamak için birçok açıdan incelemek gerekir. Öncelikle net serveti 2023 yılı itibariyle 2,3 Milyar dolardır. 2023 yılında servetlerinde büyük yükselişler yaşandığı FORBES dünyanın en zenginleri listesinde de servetinde bir değişiklik olmadan kendine 1312. sırada yer buldu.

Son birkaç yılda servetinde düşüşler yaşansa da Erman Ilıcak’ın halen 2018 yılında sahip olduğu 5 milyar dolarlık global ciro ve 8,5 milyar dolar aktif büyümeye sahip olan Rönesans Holdingin güncel ciro ve büyümesini bu sayılara yakın olduğu bilinmektedir.

Rönesans Holding inşaat alanında en iyi şirketlerin sıralandığı ENR ( Engineering News Record) listesinde Avrupa’nın en iyi 9. Ve Türkiye’nin en iyi 1. Şirketi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Erman Ilıcak Serveti Nelerden Oluşmaktadır?

Erman Ilıcak servetinin kaynağı sorusuna cevap arandığında farklı farklı alanlarda hizmet veren Rönesans Holding cevap olarak karşımıza çıkmaktadır. Rönesans Holding sağlık, enerji ve özellikle inşaat alanında yaptığı yatırımlar ile oldukça fazla kazanç sağlamaktadır.

Erman Ilıcak ayrıca son zamanlarda Türkiye’de kurulmaya başlanan şehir hastanelerinin projelerinde aktif olarak yer almaktadır.

Erman Ilıcak Türkiye’nin Kaçıncı Zengini?

FORBES tarafından açıklanan 2023 yılı için Türkiye’nin en zenginleri listesinde 2,3 milyar dolar ile Türkiye’nin en zengin 8. ismidir.

Erman Ilıcak Dünyanın Kaçıncı Zengini?

Erman Ilıcak geçen yıllarda sahip olduğu servetinin bir kısmını kaybetmiştir. Bunun sonucunda FORBES 2022 dünyanın en zenginleri listesinde gerilemiştir. 2,3 milyar dolarlık serveti ile 2023 yılında 1312. sırada yer almıştır.

Erman Ilıcak son yılardaki servetinin miktarını şu şekilde sıralamak mümkün:

  • 2018 yılında yükselişte olan şirketiyle net serveti 4 Milyar Dolar seviyelerindeydi.
  • 2019 yılı itibariyle 3,8 Milyar Dolar bir servete sahipti.
  • 2020 yılında 3.1 Milyar Dolar net serveti vardı.
  • 2021 yılında yükselişe geçen serveti son yılların en yüksek değerine ulaşarak 4.4 Milyar Dolar oldu.
  • 2022 yılında ise servetindeki düşüşler ile son yılların en düşük miktarı olan net 2.3 Milyar Dolar servete sahiptir.
  • 2023 yılında ise servetini aynı seviyede tutmuştur ve net 2.3 Milyar Dolar servete sahiptir.