Fatih Terim Net Serveti

Fatih Terim'in Net Serveti

40 Milyon Dolar

Fatih Terim Kimdir?

Netflix tarafından yapılan belgesel ile son zamanlarda daha da popüler olan Fatih Terim futbol camiasında özellikle hem futbolcu olduğu yıllarda hem de teknik direktörlük Galatasaray camiasına katkılarıyla oldukça önemlidir. İmparator lakabıyla bilinen Fatih Terim İtalyan hayranlarınca Grande Terim olarak bilinmektedir.

 

Türkiye’de Göztepe ve Ankaragücü spor kulüplerini yönettikten sonra İtalya’da Milan ve Fiorentina takımlarını yönetti. Ardından tekrar Türkiye’ye dönen Fatih Terim hem milli takımı hem de Galatasaray Spor Kulübünü birden fazla kez yönetmiştir. Son olarak 10 Ocak 2022 yılında 4. Kez başında olduğu Galatasaray takımının teknik direktörlüğünü bırakmıştır.

 

Evli ve iki kızı olan Fatih Terim sporcu kimliğinin yanında sahip olduğu restoranlar ile de bilinmektedir. Pek çok yatırımları olan Fatih Terim yatırımları ile oldukça fazla gelir elde etmiştir.

 

Fatih Terim
Net Servet: 40 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 4 Eylül 1953
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,72 m
Uzmanlık Alanı: Futbolcu, Antrenör
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Adana

Fatih Terim Mal Varlıkları

Fatih Terim mal varlıkları genellikle gayrimenkuller olarak karşımıza çıkmaktadır.  Bu gayrimenkulleri villalar, daireler ve restoranlar olmak üzere çeşitli kategorilerde olabilmektedir. Yıllardır emek verdiği futbol camiasından oldukça büyük paralar kazanmış olan Fatih Terim sürekli olarak alım satım yaparak aldığı mülkleri servete çevirmekte. Bu yüzden tam olarak ne kadar çok mülkü olduğu tam bilinmese de bu mülklerin değerleri hakkında fikir sahibi olmak mümkün.

 

Fatih Terimin sahip olduğu restoranlar ve benzeri mekanlar ile de oldukça büyük paralar kazandığı bilinmekte bu restoran ve kafelerin işlek yerlerde veya turistik yerlerde olması bu yüksek gelirleri açıklar biçimde. Bu restoranların bazılarının kızları tarafından da yönetildiği bilinmekte.

 

Fatih Terim Sahip Olduğu Serveti

 

Fatih Terim futbol gündeminde neredeyse yıllardır her seferinde en çok para kazanan teknik direktörü olarak haber olmuştur. Her dönem artan ve her dönem en çok kazandıran mesleklerinden olan teknik direktörlük mesleğinde yıllarca emek veren Fatih Terim’in bundan toplam olarak ne kadar kazandığı veya günümüzde sahip olduğu net servet tahminen 40 milyon dolar civarındadır.

 

Fatih Terim Galatasaray Spor Kulübü teknik direktörlüğü yaptığı son dönemde kazandığı yıllık paraları yapılan açıklamalara göre şu şekilde sıralamak mümkün:

 

– Son dönem yaptığı Galatasaray teknik direktörlük anlaşmasında Fatih Terim’in yıllık 18 milyon lira kazanmasına karar verilmişti. Ardından yapılan değişikliklerle 2021 yılında bu para 21 milyon lira olarak değiştiği belirtilmiştir. Bu değişikliğin sebebi ise değişen kur değişiklikleri gösterilmiştir. Net olarak yıllık maaşının 1,9 milyon dolar olarak belirlenmişti.

 

Fatih Terim milli takımı çalıştırdığı zamanlarda kazandığı paranın 3,5 milyon Euro olarak belirlenmişti.

 

Fatih Terim bundan önceki yılarda da sahip olduğu on milyonlar ile en çok kazanan spor adamlarından biri olmuştur. Kazandığı bu büyük paraları Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım aracı olan emlak sektöründe değerlendirmiştir.

 

Fatih Terim Başarıları

  • Galatasaray takımı ile Türkiye’de 4 kez üst üste kazanılan şampiyonluk
  • Türkiye’nin Avrupa da kazandığı tek kupa olan UEFA kupası şampiyonluğu
  • Milan gibi Dünya devi olan bir takımı çalıştıran tek teknik direktör
  • Milli takım ile Avrupa Şampiyonasında yarı final
  • Bu son madde başarıları arasına eklenmese de bizce en önemli başarı ve mirası; günümüzde futbolcu veya teknik direktör olarak yaşamlarına devam eden dünya çapında başarılar kazanmış isimleri genç yaşlarda bularak ve onlara inanarak bugünlere getirmesi.
  •