Necati Şaşmaz Net Serveti

Necati Şaşmaz net worth

Necati Şaşmaz
Net Serveti: 60 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 15 Aralık 1971
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,75 m
Uzmanlık Alanı:  Aktör, Yapımcı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Harput, Elazığ

 

Necati Şaşmaz Kimdir?

Necati Şaşmaz, 15 Aralık 1971’de Elazığ’ın Harput ilçesinde doğdu. Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve iş insanı olan Şaşmaz, Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı Polat Alemdar karakteriyle tanındı.

Necati Şaşmaz çocukluk yıllarında ailesiyle birlikte Kanada’ya göç etti. Liseyi orada tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü ve İstanbul Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği okudu. Mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde altı yıl yaşadı.

2003 yılında Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterini canlandırmaya başladı. Dizi, Türkiye’nin en popüler dizilerinden biri oldu ve Şaşmaz, performansıyla büyük beğeni topladı. Dizi, 2005 yılında sona erdi, ancak Şaşmaz, Kurtlar Vadisi Irak (2006), Kurtlar Vadisi Pusu (2007-2016) ve Kurtlar Vadisi Vatan (2017) gibi dizi ve filmlerde Polat Alemdar karakterini yeniden canlandırmaya devam etti. Necati Şaşmaz oyunculuk kariyerinin yanı sıra yapımcılık ve senaristlik de yapmaktadır. Pana Film’in kurucu ortağıdır ve Kurtlar Vadisi serisinin yapımcılığını üstlenmiştir.

Şaşmaz, 2012 yılında gazeteci Nagehan Kaşıkçı ile evlendi. Şaşmaz ve Kaşıkçı çiftinin Ali Nadir ve Yusuf Emir isimli iki oğlu vardır. Çift 2021 yılında boşandılar. Necati Şaşmaz Türk sinemasının en başarılı oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. Polat Alemdar karakteriyle, Türk popüler kültürünün en ikonik karakterlerinden birini yaratmıştır.

Necati Şaşmaz Serveti Net Worth

Necati Şaşmaz’ın servetinin 2024 yılı itibarıyla 60 milyon dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu servetin büyük bir kısmı, 18 yıl boyunca rol aldığı “Kurtlar Vadisi” dizisinden kazandığı paradan gelmektedir. Dizide hem başrol hem de yapımcı olan Şaşmaz, bu dizi sayesinde milyonlarca lira gelir elde etmiştir. Dolar TL kurunun düşük olduğu dönemlerde elde edilen bu kazançlar Şaşmazın rahatlıkla dolar milyonerleri arasına girmesini sağlamıştır.

Şaşmaz’ın servetinin bir kısmı da gayrimenkul yatırımlarından gelmektedir. İstanbul’da Ataşehir’de onlarca dairesi ve dükkânı bulunan oyuncu, son olarak Fenerbahçe Orduevi yakınlarında bir rezidanstan 2 milyon 600 bin dolara deniz manzaralı dubleks bir daire satın aldı.

Şaşmaz’ın servetinin bir kısmı da reklam ve sponsorluk anlaşmalarından gelmektedir. Ünlü oyuncu, çeşitli markalarla reklam anlaşmaları yaparak milyonlarca lira gelir elde etmektedir.

Necati Şaşmaz, Türkiye’nin en zengin oyuncularından biridir. Servetini akıllı yatırımlarla artıran oyuncu, gelecekte de bu servetini daha da artırmaya devam edecektir.

Necati Şaşmaz Filmografi

Televizyon

2003-2005 Kurtlar Vadisi              

2007 Kurtlar Vadisi Terör             

2007-2016 Kurtlar Vadisi Pusu    

Sinema

2006      Kurtlar Vadisi Irak           

2011      Kurtlar Vadisi Filistin

2017      Kurtlar Vadisi Vatan