İbrahim Erdemoğlu Net Serveti

İbrahim Erdemoğlu'nun Net Serveti

5.3 Milyar Dolar

Erdemoğlu Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Erdemoğlu 1962 yılı Adıyaman Besni doğumludur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan Erdemoğlu okul yıllarından itibaren aile şirketinde görev almıştır.

 

Erdemoğlu holding parça halı sektörünün lider markası Merinos halı ve duvardan duvara halı markası Dinarsu halıyı bünyesinde bulundurmaktadır. Holding aynı zamanda halı üretiminde kullanılan en önemli malzemenin üretimini yapan Sasa Polyesterin yüzde 75’inden fazlasına sahiptir.

 

İbrahim Erdemoğlu 2023 yılında elde ettiği 5.3 milyar dolarlık serveti ile Türkiye’nin en zengin insanı unvanını kazanmıştır. Türkiye’nin en zengin insanı 2023 yılı sorusunun cevabı İbrahim Erdemoğlu’dur.

 

İbrahim Erdemoğlu Kimdir?

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu, yapmış olduğu yardımlar ve sosyal sorumluluk projeleri ile de iş dünyasında adından söz ettirmektedir. Cami, Müze, Yurt, Park ve sağlık ocakları gibi nice kurumları kullanıma geçiren ve insanlarımıza hediye eden Erdemoğlu ayrıca Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirmiştir.
 
Erdemoğlu Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Erdemoğlu 1962 yılı Adıyaman Besni doğumludur. Ortaöğrenimini ve liseyi Gaziantep’te okuyan Erdemoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik bölümünden mezun oldu. Okul yıllarından itibaren aile şirketinde görev alan İbrahim Erdemoğlu Aktif iş hayatına 1983 yılında başlamıştır. Erdemoğlu holding parça halı sektöründe dünya lideri olan markası Merinos halı ve duvardan duvara halı markası Dinarsu halıyı bünyesinde bulundurmaktadır.
 
Holding aynı zamanda halı üretiminde kullanılan en önemli malzemenin üretimini yapan Sasa Polyesterin yüzde 75’inden fazlasına sahiptir. İbrahim Erdemoğlu 2023 yılında elde ettiği 5.3 milyar dolarlık serveti ile Türkiye’nin en zengin insanı unvanını kazanmıştır. Türkiye’nin en zengin insanı 2023 yılı sorusunun cevabı İbrahim Erdemoğlu‘dur.
İbrahim Erdemoğlu
Net Servet: 5.3 Milyar Dolar
Doğum tarihi: 1962
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Adıyaman

İbrahim Erdemoğlu’nun Serveti Kilometre Taşları

2021 – 2 Milyar dolar

2022 – 1.8 Milyar dolar

2023 – 5.3 Milyar dolar

Türkiye’nin En Zengin Kişisi Kim?

Ülkemizde ve Dünya genelinde her yıl kişisel servetler güncellenmektedir. 2023 yılı verilerine göre Erdemoğlu Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu  5.3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin kişisidir. Türkiye’nin en zenginleri listesinde birinci sırada yer alan İbrahim Erdemoğlu 2023 senesi itibari ile Türkiye’nin en zengin kişisi, Dünyanın ise 497. zengin kişisidir.