Lebron James Net Serveti

Lebron James'in Net Serveti

1 Milyar Dolar

Lebron James'in Kazancı

121 Milyon Dolar/Yıl

Lebron James 30 Aralık 1984 tarihinde Amerika’nın Ohio eyaletine bağlı Akron şehrinde dünyaya gelmiştir. NBA tarihinin en başarılı isimleri arasında kabul edilen James Los Angeles Lakers forması giymektedir.

 

Forbes dergisinin en çok kazanan sporcular listesinde 2022 yılında 121 milyon dolarlık kazancıyla 2. sırada yer alan James 1 milyar dolarlık servete ulaşarak dolar milyarderleri arasına katıldı. Lebron James aktif NBA oyuncuları arasında ilk defa dolar milyarderi olan oyuncu olarak tarihe geçti.

 

Lebron James
Net Servet: 1 Milyar Dolar
Doğum tarihi: 30 Aralık 1984
Cinsiyet: Erkek
Boy: 2,06 m
Uzmanlık Alanı: Sporcu
Milliyet: Amerika Birleşik Devletleri
Doğum Yeri: Akron, Ohio

Lebron James Kariyeri

Lebron James kariyeri boyunca 4 kez NBA şampiyonluğu, 4 kez MVP ödülü, 2 kez olimpiyat altın madalyası kazandı. Lebron James’in kariyeri boyunca 1 kez sayı krallığı ve 1 kez asist krallığı unvanları da bulunmakta.

 

Lebron James 2023 ocak ayında clippers’a karşı 46 sayı atarak NBA’de bulunan bütün takımlara 40+ sayı atan tek oyuncu olarak tarihe geçti 

 

Jordan mı Daha Zengin Lebron mu?

NBA ve Dünya basketbol tarihinin iki efsane ismi olan Michael Jordan ve Lebron James müthiş kariyerlerinin haricinde NBA tarihinde 1 milyar dolar barajını aşmayı başaran sadece iki oyuncudur. Lebron aktif oyuncular arasında 1 milyar doları aşan tek isimdir. Jordan ve Lebron arasında olan servet savaşlarına baktığımızda Jordan 1.7 milyar dolarlık servetiyle serveti 1 milyar dolar olan Lebron’dan daha zengindir.