Uçan Yat Plectrum Fiyatı 1.6 Milyar TL

Lazzarini Design Studio sıra dışı tasarıma sahip ultra lüks yat Plectrum’un render halinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtımı yapılan 74 metre uzunluğundaki bu süper yat suyun üzerinde uçuyor etkisi vermek için Hydrofoil teknolojisi kullanıyor.

Plectrum tasarımında America’s Cup yelkenli yatlarından olan Prada modellerinden ilham almıştır. Bu tasarımlarda bulunan Hydrofoil teknolojisi sayesinde yatın gövdesinin su ile teması kesiliyor ve sürtünme azaltılarak yüksek hızlar yakalayabiliyor. Plectrum 75 knot hıza sahiptir.

Plectrum tamamen karbon fiber kompozit malzemeden tasarlanmıştır. Dört güvertesi bulunan bu süper yatın sahibine özel bir süiti ve misafirler için 6 odası bulunmakta.

15 metre genişliğinde olan Plectrum yanlarda 2,5 metre olarak açılan kanatçıklar sayesinde 20 metre genişliğe ulaşıyor. Süper yatın bünyesinde helikopter hangarı, iki otomobil için garaj ve deniz araçları için park yerleri bulunmakta.

Plectrum konukları için bar, dinlenme salonları, sauna ve havuz gibi ultra lüks imkanlar sunuyor. Plectrum modelinde hidrojenle çalışan 5000 beygir gücünde 3 motor bulunmakta. Plectrum motorları toplamda 15000 beygir güç üretmektedir..

Lazzarini Design firması şu an için render olarak tanıttığı Plectrum modelini sipariş verilmesi durumunda 80 milyon Euro yani yaklaşık 1.6 milyar liraya üretebileceğini açıklamıştır.

Plectrum Lansman Videosu