Sadettin Saran Net Serveti

Sadettin Saran Net Serveti

400 Milyon Dolar

Sadettin Saran Kimdir?

Sadettin Saran net serveti birçok kişinin merak konusu olan ve son zamanlarda da giderek yaygınlaşan bu soruya beraberinde kim olduğu da eklenmektedir. Sadettin Saran, 1964 Amerika doğumlu olup aslen Kırıkkalelidir. Sadettin Saran’ın tam adı ise Steven Sadettin Saran’dır.

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kentucky Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiş ve bunun sonrasında da T.C. Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışmıştır. Amerika’da eğitim gördüğü dönemlerde okulun yüzme takımında kaptanlık yapmış ve kısa bir süre içerisinde de “En Değerli Sporcu” seçilmiştir. Bunun üzerine ise 1984-1985 yılları arasında 50 metre serbest yüzme rekorunu kırmıştır. Aynı zamanda bu dönem içerisinde de Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığı yapmıştır.

 

Sporla ilgisini hiçbir zaman kaybetmemiş olan Sadettin Saran, Fenerbahçe yönetiminde de bulunmuştur. Daha sonra ise teknik direktörünün Christoph Daum’un olmasına karşı çıkarak istifa etmiştir.

Sadettin Saran
Net Servet: 400 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 30 Ağustos 1964
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,94 m
Uzmanlık Alanı: İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Amerika Birleşik Devletleri

Sadettin Saran Nerenin Sahibi?

Sadettin Saran net serveti ne kadardır sorusu ilk olarak akla sahip olduğu şirketleri getirmektedir. Birçok alanda ismini duyurmuş olan ve her geçen gün Sadettin Saran kimdir serveti ne kadardır gibi soruları beraberinde getirmektedir.

 

Sadettin Saran, 1990 yılında kurmuş olduğu Saran Holding ile beraber birçok sektöre el atmıştır. 6 sektörde 33 firması bulunan Saran, 2000’li yılların başında Borussia Dortmund’un hisselerini almış ve daha sonra taraftarlardan gelen tepkilerin üzerine de hisselerini satmıştır.

 

1- Saran Holding

2000’den fazla çalışana sahip olan ve Sadettin Saran net serveti hakkında en net bilgiyi veren holding ile 6 sektörde kendisini göstermektedir. Bu holding çeşitli ana sektörlerde faaliyetler göstermekte ve aynı zamanda da birçok finansal yatırımlara ev sahipliği yapmaktadır.

 

2- Saran Medya

Sadettin Saran şirketleri içerisinde kendisini gösteren ve ülkemizde yer alan birçok spor programının yayın hakkında sahip olan şirkettir. Yerel ve ulusal birçok TV kanalının içeriklerini sağlayan şirket olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 20 yıllık tecrübesi ile sektörde büyük bir yere sahip olduğu da bilinmektedir.

 

3- Saran Enerji

Günümüzde büyük bir öneme sahip olan yenilenebilir enerji sistemlerine bir katkı da Sadettin Saran tarafından gelmiştir. Sadettin Saran, hidroelektrik santrallerinin yanı sıra bununla beraber rüzgar ve güneş enerji sistemleri için yatırımlar yapmaktadır.

 

Yapılan bütün yatırımlarının ise temiz enerji kaynaklarının tüketiminin bütün ülkeye yayılması hedefinde bulunduğu bilinen Saran, bu yönü ile de birçok kişinin sempatisini toplamıştır.

 

4- Saran Havacılık

Hava savunması ve havacılıkla ilgili büyük bir adım atan Saran bu şirketi ile beraber Amerika’nın en büyük helikopter şirketlerinden birisi olan Bell Helicopter Textron’un Türkiye temsilciliğini üstlenmektedir.

 

Dünya’nın en çok satan helikopterlerinden birisi olan bu helikopterlerin Türkiye’ye gelmesi ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı bünyesinde de kullanılabilir olmasını sağlamaktadır. Ambulans helikopter olarak tercih edilmekte olan bu ürünler Sadettin Saran net serveti ve şirketleri ile ilgili bilgilerin başında yer almaktadır.

 

5- Saran Yayıncılık

Sadettin saran kimdir kısaca araştırıldığında karşılaşılan en temel sektörlerden birisi ise yayıncılık sektörüdür. Milyonlarca kişinin günlük olarak takip ettiği ve her geçen gün ismini giderek daha da çok kişiye duyuran Radyo Spor, Radyo Trafik gibi kanalları bulunmaktadır.

 

6- Saran Turizm

Sadettin Saran net serveti konusunun en çok dikkat çeken sektör geliri ise turizm yönünde olmaktadır. Adriyatik denizi kıyısında 5 yıldızlı bir otele sahip olan Saran Holding, 400 odalı bu oteli ve benzersiz görünümü ile birçok kişinin ilgisini ve beğenisini topluyor.