Tarkan Net Serveti

Tarkan Net Serveti

75 Milyon Dolar

Tarkan Kimdir?

Tarkan Tevetoğlu, 17 Ekim 1972 yılında Batı Almanya’da bulunan Alzey kasabasında dünyaya gelmiştir. Aslen Rizeli olan Tarkan, Neşe ve Ali Tevetoğlu’nun Tarkan isimli çizgi filminden ismini almıştır.

 

Altı çocuklu Tevetoğlu ailesi 1986 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Kocaeli Karamürsel ilçesine yerleşmişlerdir. Tarkan, lise öğrenimine bu ilçede başlamıştır. Karamürsel İleri Musiki Derneği’nde eğitim alarak çocukluktan beri gelen müzikal ilgisini Türk sanat Müziği’ne yönlendirmiştir.

 

Aile, ilerleyen süreçte İstanbul’a taşınmıştır. Bu nedenle Tarkan, Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimine devam etmiştir. Eş zamanlı olarak da farklı mekanlarda sahne almaya başlamıştı. Lise mezuniyeti sonucunda istediği bölümü kazanamaması Tarkan’ın tekrar Almanya’ya dönme planları yapmasına neden olmuştur. Ancak bu süre zarfında İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışıp albüm için anlaşma imzalamıştır.

 

90’lı yılların başında imzalanan bu anlaşma ile Tarkan Tevetoğlu sahne ismi olan ‘Tarkan’ adını kullanmaya başlamıştır. İlk stüdyo albümü olan “Yine Sensiz” 1992 yılında yayınlanmıştır. Bu albümdeki “Kıl Oldum” şarkısı ile çıkış yapmıştır.

 

Devam ediyor

Tarkan
Net Servet:75 Milyon Dolar
Doğum tarihi:17 Ekim 1972
Cinsiyet:Erkek
Boy:1,73 m
Uzmanlık Alanı:Sanatçı, Müzisyen, Söz Yazarı
Milliyet:Türkiye
Doğum Yeri:Alzey, Almanya

İkinci stüdyo albümü olan “Aacayipsin” 1994 yılında; üçüncü stüdyo albümü “Ölürüm Sana” 1998 yılında büyük başarılar kazanmıştır. Ölürüm Sana albümünde yer alan “Şımarık” uluslararası bir başarı elde edip pek çok listeye giriş yapmıştır.

 

1998 yılında Univarsal Music Group ile yeni bir anlaşmaya imza atmıştır. 1999’da toplama bir albüm olan “Tarkan” farklı ülkeler tarafından altın ve platin sertifikalara layık görülmüştür. 2001 yılında dördüncü stüdyo albümü “Karma”, “Kuzu kuzu, Hüp” ve “Verme” isimli şarkılar ile büyük ticari başarılara ulaşmıştır. Bu başarıları 2003 yılında çıkan “Dudu” şarkısı takip etmiştir.

 

Tarkan, ilk İngilizce albümünü 2006 yılında yayımlamıştır. “Come Closer” isimli albüm ile Avrupa listelerine de giriş yapmayı başarmıştır. “Bounce” ve “Start the Fire” single çalışmaları da bu albümden ortaya çıkmıştır.

 

2007 yılında “Metamorfoz” albümü ile tekrar dinleyici ile buluşan Tarkan, şarkı sözleri ile TDK’tan özel bir takdir de almıştır. Bu albümü 2010 yılında çıkardığı “Adımı Kalbine Yaz” isimi yedinci stüdyo albümü izlemiştir. Bu albümü yılın en çok satan albümü olmayı başarmıştır.

 

Tarkan, 2016 yılında bir hayalini gerçekleştirmiş ve “Ahde Vefa” isimli Türk Sanat Müziği albümünü yayınlamıştır. Aynı yıl Pınar Dilek ile evlenen Tarkan, 2018 yılında baba olmuştur. 2019 yılında Türkiye genelinde engelli bireylerin verdiği oylar sayesinde Onur Akay Medya tarafından “Yılın Babası” ödülünün sahibi olmuştur.

 

2017 yılında heyecanla beklenen albümü “10” Almanya, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İsveç, Norveç gibi pek çok Avrupa ülkesinde büyük başarılara imza atmıştır. Bu albüm iTunes’un dünya genelinde en iyi albümler sıralamasında 24 numaraya kadar ilerlemiştir.

 

2022 yılında “Geççek” Ozan Çolakoğlu düzenlemesi ile yayınlandı. Aynı sene yine sözleri Tarkan’a, düzenlemesi Ozan Çolakoğlu’na ait olan “Yap Bi Güzellik” parçası dinleyiciler ile buluştu.

 

Şu ana kadar 15 milyondan fazla albüm satışı yapmış olan Tarkan, Türk basını tarafından “Megastar”, dünya basını tarafından ise “Popun Prensi” ve “Boğazın Prensi” olarak tanınmaktadır.

 

Tarkan’ın Serveti

Megastar’ın magazinsel ve iş hayatı dışında sahip olduğu mal varlığı da oldukça merak ediliyor. Özellikle evlendikten sonra tüm düzenini değiştiren Tarkan, sahip olduğu serveti ile dikkat çekiyor.

 

Tarkan’ın Riva’daki çiftliğini bilmeyen yoktur. Bunun dışında Tarabya’da da lüks bir villaya sahiptir. Ayrıca Selenium Country’den 1.000.000 $ değerinde lüks bir daire satın aldığı da bilinmektedir.

 

Hayatını Almanya’da sürdüren Tarkan burada da pek çok gayrimenkul sahibidir. Değerleri kesin olarak bilinmese de yaşadıkları evin değeri de 3.000.000 $ olarak tahmin edilmektedir.

Tarkan Trendyol Reklamı Ücreti Ne Kadar?

Tarkan son yıllarda Trendyol reklamları ile karşımıza çıkmaktadır. Tarkan Trendyol reklamlarından yıllık 1 milyon dolardan fazla kazanç elde etmektedir.