Bahattin Demirbilek Net Serveti

Bahattin Demirbilek Net Serveti

950 Milyon Dolar

Bahattin Demirbilek Kimdir?

Son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerinden tanınmaya başlanan ve dört büyüklerden olan Galatasaray Spor Kulübüne başkan olma hayali olduğunu açıklayan Bahattin Demirbilek’in kim olduğu özellikle de taraftarlar tarafından merak konusu olmuştur.

 

Bahattin Demirbilek, Rusya’da bulunan ve dünya çapında oldukça büyük olan ESTA Construction şirketinin sahibidir. Kurmuş olduğu şirket kurulmasından kısa süre sonra dünyanın en iyi şirketler sıralamalarına girmiştir. Galatasaray Spor Kulübünün başkanlık seçimleri dönemlerinde adı sıkça geçen Bahattin Demirbilek bunu 2018 yılında yaptığı bir röportajda bir gün mutlaka Galatasaray Spor Kulübünün başkanı olmak isterim diyerek belirtmiştir.

 

Taraftarlar tarafından hem maddi açıdan güçlü olması hem de fanatik bir Galatasaraylı olmasından dolayı oldukça desteklenen Bahattin Demirbilek Galatasaray’a olan sevgisinden dolayı oğlunun ismini “Aslan” koymuştur. Ayrıca fanatik Galatasaraylı Bahattin Demirbilek Galatasaray Spor Kulübü kongre üyeliği görevini de yapmaktadır. Galatasaray’a olan aşkını ünlü iş insanı “hayatın anlamı ve çocukluk aşkım” olarak anlatmıştır. Özel hayatıyla ilgili pek bir bilgi olmayan Bahattin Demirbilek’in karısı hakkında da pek bir bilgi bulunmamaktadır.

 

Bahattin Demirbilek, 1971 yılında doğmuştur. Gaziantepli olan bir ailenin 4 çocuğundan biridir. Gaziantepli olan ailesi Ankara’da yaşamıştır. Bahattin Demirbilek de Ankara’da büyümüştür. 15 yaşında ilk işe atıldığında da Ankara’da yaşamaktaydı. Ailede okuyan tek kişi olduğunu yaptığı röportajlarda belirten Bahattin Demirbilek daha 5 yaşındayken hesap yaptığını ve matematiğinin iyi olduğunu söylemiştir. Ayrıca daha genç yaşta çalışmaya başladığı için çok basit olan bisiklete binme, yüzme öğrenme veya top oynama gibi aktiviteleri yapmadığını çünkü tatil yapmaya vakti olmadığını belirtmiştir.

 

Genç yaşta iş hayatına atılan iş insanı 1993 yılında daha 22 yaşındayken çalışmak için Rusya’ya gitmiştir. Rusya’ya ailesinin istememesine rağmen bir arkadaşının tavsiyesi ile ve o zamanlar Rusya’da iş yapan Entes İnşaat için çalışmak için gitmiştir. Rusya’da çalışmaya başlayan Bahattin Demirbilek, 4 yıl inşaat sektöründe çalıştıktan sonra Evyap’a geçmiştir. Burada bilinen markalar olan Arko tıraş köpüğü ve Duru sabunlarının pazarlamasından sorumlu kişi olarak çalışmıştır.

 

Rusya’dayken yıllarca profesyonel olarak çalıştıktan sonra 2005 yılında çalıştığı şirkette genel müdürken kendi şirketini kurmaya karar veriri ve daha 33 yaşındayken ESTA Construction’u kurmuştur.

 

Bahattin Demirbilek’in kurmuş olduğu ESTA Construction kurulduğu günden itibaren yukarı doğru bir eğimle gelişmeye ve büyümeye başlamıştır. Kurmuş olduğu şirket 2018 yılına gelindiğinde dünyanın en büyük 250 şirketi sıralamasında yer almayı başarmıştır. Aynı zamanda ENR tarafından her yıl açıklanan en büyük inşaat şirketleri listesinde 2015 yılında 189. sırasındayken 2018 yılında 30 sıra yükselerek 159. sıraya gelmiştir.

 

Bahattin Demirbilek
Net Servet:950 Milyon Dolar
Doğum tarihi:1971
Cinsiyet:Erkek
Uzmanlık Alanı:İş adamı
Milliyet:Türkiye
Doğum Yeri:Gaziantep

Bahattin Demirbilek Net Serveti Ne Kadardır?

Bahattin Demirbilek, kişisel serveti ve şirketinin net değeri oldukça merak edilen bir iş insanıdır. Net serveti hakkında kesin bilgi bulunmayan Bahattin Demirbilek’in sahip olduğu servetin ve mal varlıkların milyar dolarları geçtiği söylenmektedir.

Bahattin Demirbilek’e ait olan ESTA Construction şirketi her yıl piyasadaki değerini artırmaktadır. Rusya’da milyar dolarlık projeleri üstlenen şirket stadyumlar da dahil olmak üzere rezidanslar, villalar, marketler gibi pek çok farklı yapıyı yapmaktadır.

Bahattin Demirbilek’in serveti ile ilgili özellikle sosyal medyada net servetinin 10 milyar dolardan fazla bir serveti olduğu söylenmektedir. Halka açık kişisel verilerinin paylaşılmadığı Bahattin Demirbilek’in net servetinin 950 milyon dolar civarında olduğu düşünülmektedir.

Bahattin Demirbilek, sahip olduğu hem taşınmaz mallar hem de sahip olduğu şirket ile sahip olduğu serveti her geçen sene daha da artırmaktadır.