Demet Akalın Net Serveti

Demet Akalın Net Serveti

13 Milyon Dolar

Demet Akalın Kimdir?

Demet Akalın, mankenlik kariyerine başladığı 90’ların başından ve daha sonra ise şarkıcılık kariyeri ile ön plana çıkmayı başarmıştır. Artık günümüzde hem pop müzik alanında hem de toplumsal anlamda sağlam bir yere sahiptir.

 

Demet Akalın 23 Nisan 1972 yılında Gölcük, Kocaeli’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli’nde tamamlayan ünlü şarkıcı ilk mesleği olan mankenliğe mankenlik kursuna başlayarak adım atmış olur. Mankenlik kursu Yaşar Alptekin’e aitti.

 

Mankenliğe başlayan Demet Akalın, aynı zamanlarda bazı televizyon yapımlarında ve sinema filmlerinde de oynar. Bu yapımlar sırasıyla “Günlerden Pazar”, “Tele Anahtar”, “Sensiz Olmaz” yapımlarıdır.

 

Demet Akalın günümüzdeki mesleği olan şarkıcılığa mankenlik yaptığı dönemde gazinolarda sahne almaya başlayarak adım atmıştır. Şarkıcı olarak ilk albümü 1996 yılında çıkardığı “Sebebim”dir. Bu albümdeki şarkılar pop ve arabesk tarzlarındaydı ve bu albümden üç şarkıya video klip çekildi. Şarkıcı olmanın yanında oyunculuğa da devam eden Demet Akalın “Sibel” adlı on bölümlük dizide rol aldı.

 

Demet Akalın, ilk albümünden sonra çıkardığı EP (4-5 şarkılı kayıtlar, albümden daha kısa olurlar) ve albümlerinde Ersan Üner, Serdar Ortaç, Yıldız Tilbe gibi önemli kişilerin söz yazarlığını yaptığı şarkıları seslendirir. EP’de yer alan Ersan Üner tarafından yazılan “Senin Anan Güzel mi?” şarkısı ile ülke müziğinin alışık olmadığı giderli tarzından dolayı “  ilk giderli şarkı örneklerinden” olarak değerlendirildi.

 

Demet Akalın, söz yazarı olarak ilk kez yer aldığı “Kusursuz 19” albümüne kadar “Sebebim, Unuttum ve Banane” adlı albümleri çıkardı. Bu albümlerden sonra çıkardığı albümlerde de oldukça başarıla gösterdi. Kendi tarzında şarkıları ve kendine has kişiliği ile ülkemizde hem şarkıcı hem de kişi olarak sağlam bir yere sahip olmuştur.

 

Demet Akalın sadece şarkılarıyla değil aynı zamanda magazinsel yönüyle de gündem de olan bir kişidir. En çok dikkat çeken magazinsel olaylarını Hande Yener ile girdiği sözlü tartışmalarla yaşamıştır. Başka ünlü isimlerle de zaman zaman sorun yaşayan Demet Akalın bu isimlerin bazıları ile sonradan barışmıştır.

 

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, 2006 ve 2010 yılında sırasıyla Oğuz Kayhan ve Önder Bekensir ile birkaç aylık evlilikler yapmıştır. Bu evliliklerinden çocuğu olmayan şarkıcı 2012 yılında günümüzde de evliliği devam eden Okan Kurt ile evlenmiştir. Bu evlilikten ilk çocuğu olan Hira’yı 2015 yılında dünyaya getirmiştir.

Demet Akalın
Net Servet: 13 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 23 Nisan 1972
Cinsiyet: Kadın
Boy: 1,73 m
Uzmanlık Alanı: Sanatçı, Solist, Oyuncu
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Gölcük, Kocaeli

Demet Akalın Serveti Ne Kadar?

Demet Akalın, magazinsel açıdan en çok dikkat çeken yönü şüphesiz aldığı pahalı kıyafetler, takılar ve de ayakkabılardır. Aldığı bazı kıyafetlere veya takılara milyonlar harcayan ünlü dikkat çekmiştir.

 

Sadece pahalı giderleri olarak değil ayrıca yaptığı yüklü sosyal desteklerle de ünlü şarkıcı dikkat çekmiştir. Örneğin Çeşitli yardım konserleri düzenleyerek gelirin tamamını çeşitli vakıflara bağışlamıştır.

 

Kişisel servetinin yanında ayrıca iş adamı olan Okan Kurt’un da serveti de oldukça konuşulmaktadır. Bir dönem sorunlar yaşasa da Demet Akalın ve kocası durumu toparlamıştır. Hatta Demet Akalın eşinin satın aldığı 100 kadar tırla övünerek mali açıdan durumlarının iyi olduğunu belirtmiştir.

 

Ayrıca Demet Akalın kızı Hira’nın bakıcısı için toplamı 25 bin TL  olan bir maaş giderine de sahiptir.

 

Demet Akalın’ın bilinen nakdi serveti tam olarak bilinmese de sahip olduğu mal varlıkları genellikle gayrimenkullerdir. Ve bu mal varlıkları şu şekildedir:

  • Acarkent’te 800 bin dolarlık villa,
  • Ulus’ta değeri 1 milyon dolardan fazla olan 3 daire,
  • Çeşme’de yarım milyon dolar değerindeki yazlık,
  • Maslak’ta daire,
  • Gölcük’te de 4 ev ve arsaya sahiptir.
  •  

Yukarıdaki mal varlıkları güncel durumda farklı değerlere sahip olabilmektedir. Ayrıca sürekli gayrimenkul alımı ve satımı yapan Demet Akalın’ın net serveti 13 milyon dolar civarındadır.