Seda Sayan Net Serveti

Seda Sayan Net Serveti

30 Milyon Dolar

Seda Sayan Kimdir?

Gerçek adı Aysel Gürsaçer olan Seda Sayan, Türk şarkıcı, oyuncu ve sunucudur. Kadırgalı Aysel lakabıyla da bilinen güzel sunucu, kariyerine şarkıcılıkla başlamış daha sonraları oyunculuk yapmış ve parlayan kariyerine sunuculukla devam etmiştir ki bugün bile devam ettirmektedir. Biyografisini incelediğimizde Seda Sayan’ın 30 Aralık 1962’de İstanbul Eyüpsultan’da doğduğunu görürüz. Küçüklükten beri şarkıcılığa ilgi duyan Sayan, Çemberlitaş Kız Lisesinden mezun olduktan sonra 1978 yılında sahne almak için yaşını büyütmüştür. Bunun sonucunda da doğum tarihi değişmiş ve 4 Ocak 1959 olmuştur.

 

Şarkıcılık kariyerine hırs ve azimle sarılan güzel oyuncu ve sunucu Seda Sayan, mesleğine düğün salonları ile başlamıştır. Burada edindiği tecrübelerle profesyonelliğe adım adım giden Sayan, düğün salonlarından sonra küçük gazinolarda uvertür olarak çalışmaya başladı. Daha sonraları ise sevgilisi olan organizatör Turgut Akyüz’ün Stardust kulübünde, assolistlik yapmaya başladı. Güzelliği ve yeteneğiyle ışıltılı kariyerinde yol alan Seda Sayan, daha sonraları uzun bir süre Gülizar adlı “b sınıfı” gazinoda assolistlik yaptı. Bundan sonraki süreçte şarkıcılık kariyerine Harika Avcıyla dersler alıp dönemin en büyük ve ünlü gazinolarından biri olan Maksim’e de sahne alarak devam etti. Bu yerlere gelmesi ve ders almasını sağlayan kişi ise Fahrettin Aslandı. Fahrettin Aslana Seda Sayanı öneren yetenekli film yapımcısı Türker İnanoğlu’dur.

 

Şarkıcılık kariyerinin ışıltılı basamaklarını adım adım çıkan Seda Sayan, edindiği tecrübeler ile 1980’li yıllarda müzik dünyasına adımını attı. Çıkardığı “Ah Geceler”, “Bebeğim” “Var Mısın” gibi parçalarla ünlenen güzel şarkıcı, daha sonraları oyunculukla da kariyerine devam ettirmek istedi. Birçok televizyon programı ve dizide yer alan Seda Sayan, Tamer Karadağ ile birlikte rol aldığı “Fedai” dizisinin başarısızlığının ardından müzik çalışmalarına devam etti. Kısa bir dönem İbrahim Tatlıses ve Muazzez Abacı ile bir televizyon programında jürilik yaptığı da bilinmektedir.

 

Evlilik tarafında şansı yaver gitmeyen oyuncu toplamda 6 kez evlenip 6 kez boşandığı bilinmektedir. İlk eşi Rıdvan Kılıç’tan boşandıktan sonra ünlü futbolcu Sinan Engin‘le evlenen güzel sunucu, bu evlilikten tatlı bir oğlan dünyaya getirdi. Oğlunun adını ise Oğulcan koymuştur. 

Seda Sayan
Net Servet: 30 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 30 Aralık 1962
Cinsiyet: Kadın
Boy: 1,69 m
Uzmanlık Alanı: Sanatçı, Solist
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Eyüpsultan, İstanbul

Seda Sayan’ın Dudak Uçurtan Serveti

Ekranların sevilen yıldızı Seda Sayan, her geçen gün servetine servet katıyor. Emlak yatırımları ile adından söz ettiren ünlü sunucu, pandemi döneminde her ünlü gibi bahçeli eve geçiş yaptı. Yeni aldığı villası ise 4 milyon dolara mal oldu. Diğer yandan Çağlar Ökten ile evliliği ile gündeme oturan güzel sunucu, tek aşkı adına tek taş yaptırdı. Bu yüzüğün fiyatı ise 600-700 bin civarı olduğu tahmin ediliyor. Sabahın Sultanı programı programında bölüm başına 50 bin lira aldığı diğer iddialar arasında.

 

Seda Sayan’ın Mal Varlığı Ne Kadar?

Seda Sayan’ın iddialara ve araştırmalara göre sadece İstanbul’da 30 dairesi ve dükkânı bulunuyor. Mal varlıkları arasında Londra ve Miami’de de evleri bulunan Seda Sayan’ın, aylık kira gelirinin ise 500 bin lira civarında. Mal varlıkları arasında Bodrum’da üç tane villasının bulunduğu da biliniyor. Seda Sayan’ın 2023 yılında net servetinin 30 milyon dolar civarında olduğu düşünülmektedir.

 

Seda Sayan’ın Kariyeri Boyunca Çıkardığı Popüler Şarkılar;

-Karagözlüm Ölesim Var

-Tabi Tabi

-Git Yoluna

-Susmayın Dağlar

-Yalanım Yok

-Seviyorum

-Bahçede Mış Mış

-Yaprak Gibi Düştüm

-Bekleme Artık

-Yar Geliyor

 

Çıkardığı Bazı Albümler;

-İnkar Etme

-Tabi Tabi

-Karagözlüm Ölesim Var

 

Yer Aldığı Bazı Film Ve Dizi Yapımları;

-Jet Sosyete

-Akasya Durağı

-Fedai

-Yabancı Damat

-Reyting Hamdi

-Ketenpere

-İkizler Firarda

-Sensizliğe Alışacağım

-İmparator