Sinan Engin Net Serveti

Sinan Engin Net Serveti

20 Milyon Dolar

Sinan Engin Kimdir?

Sinan Engin, çoğumuzun Beyaz TV ekranlarında Beyaz Spor programıyla tanıdığımız ünlü futbol yorumcusu aynı zamanda eski teknik direktördür ve futbolcudur. 4 Kasım 1964 yılında Trabzon Maçka’da doğan başarılı futbolcu, futbol kariyerine 1974 yılında başlamıştır. Kariyerine Beşiktaş altyapısı ile başlayan ünlü futbolcu Sinan Engin, altyapıda geçirdiği yedi yılın ardından göstermiş olduğu performansla Beşiktaş A takımına yükseldi.

 

Beşiktaş’ta oynadığı süre boyunca 99 maç girmiş 11 kez gol atarak rakiplerine zor anlar yaşatmıştır. 1981 yılında yükseldiği Beşiktaş A takımından 1989 yılında ayrılmıştır.

 

Fakat kariyerinin peşini bırakmayan yetenekli futbolcu Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Süper Lig’de de oynamış ve Adana Demirspor, MKE Ankaragücü ve Sarıyer takımlarında da forma giyerek başarılarla dolu kariyerini sürdürmüştür. Oynadığı bu takımlarda da birçok maça çıkmış ve birçok gol atmıştır. Mesela Adana Demirspor’da oynadığı süre boyunca 11 maça çıkarak 4 gol atmış, MKE Ankaragücü’ne transfer olduktan sonra ise çıktığı 69 maçta toplam 24 gol atmıştır. Bundan sonra ise formasını giydiği Sarıyer’de 14 maça çıkarak otuz yaşında futbol kariyerini tamamladı.

 

Futbol kariyeri boyunca milli takımda rol almıştır. On iki kez U-18’de iki kerede U-21 Türk milli takım formasını giymiştir.

 

Futbolculuk kariyerinden sonra futbolla ilişkisini kesmeyen Sinan Engin, teknik direktörlük yaparak kariyerine devam etti. İlk görev yaptığı takım Kuşadasıspor olmuştur. Kuşadasıspor’da teknik direktörlük yapmaya ise 1998 senesinde başladı. Sonraki yıllarda ise Boluspor ve Ankaraspor takımlarının da teknik direktörlüğünü yaparak teknik direktörlükteki kariyerini sonlandırdı.

 

Teknik direktörlük kariyerinden sonra Ocak 2001’de Beşiktaş menajerliğine getirilmiştir. Bu süreçte azimle ve hırsla çalışmış ve bu azminin meyvesini de çok geçmeden almıştır. Beşiktaş’ın 100. Yılını kutladığı 2002 – 2003 sezonunda şampiyonluk mimarlarından biri olarak Beşiktaş’a ismini altın harflerle yazdırmıştır.

 

Bir dönem Seda Sayan ile evliliği ile gündemde olan Sinan Engin’in, bu evlilikten Oğulcan adında bir oğlu olmuştur. Seda Sayan ile boşandıktan sonra, Ayşe Karasu ile yaptıkları ikinci evliliğinden ise bir Elif adında bir kızı olmuştur.   

Sinan Engin
Net Servet: 20 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 4 Kasım 1964
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,70 m
Uzmanlık Alanı: Sporcu, Menajer, Spor Yorumcusu
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Maçka, Trabzon

Sinan Engin’in Serveti Ne Kadar?

Başarıları ve kariyeriyle gündemden düşmeyen Sinan Engin özellikle biricik oğlu Oğulcan için Seda Sayan tarafından verilen mezuniyet hediyesi binanın restorasyonunu yaptıracağı ile ilgili haberlerden sonra, serveti ve mal varlığı birçok insanın merak konusu haline gelmiştir. Bu milyon dolarlık mezuniyet hediyesi gündeme bomba gibi otururken binanın değerinin 12 milyon dolar olduğu açıklandı. Sinan Engin ise biricik oğlunun milyon dolarlık hediyesini 4 milyon dolara restorasyonunu yaptırarak ona güzel bir mezuniyet hediyesi vermiş oldu. Tabi bu dudak uçurtan rakamlardan sonra Sinan Engin’in serveti gündeme oturmuş ve ne kadar olduğu merak konusu haline gelmiştir. Peki Sinan Engin’in serveti ne kadardır?   

 

Sinan Engin’in şu anda yorumculuğunu yaptığı Beyaz Futbol ve Derin Futbol, programlarından yıllık kazancının 1 milyon 300 bin dolar olduğu tahmin ediliyor. Bir diğer iddiaya göre ise bölüm başında 50 bin TL üzerinde gelir elde ettiği varsayılıyor. Futbolculuk ve menajerlik dönemlerinde de ciddi kazançlar elde eden Sinan Engin’in net servetinin 20 milyon dolar civarında olduğu düşünülmektedir.

 

Sinan Enginin Yer Aldığı Yapımlar;

-Teknik Direktör Adnan Dinçer

-Adam mısın

-Can Tertip

-No Ofsayt

-İki Kafadar Chinese Connection

 

Sinan Enginin Yer Aldığı Diziler;

-Şefkat Yerimdar

-Boxun Yıldızları

-Dada Dandinista

-3 Adam