Ali Sabancı Net Serveti

Ali Sabancı Net Serveti

600 Milyon Dolar

Ali Sabancı Kimdir?

Sabancı Holding ve Sabancı ailesi Türkiye’nin en çok bilinen isimlerden ve ailelerinden biridir. Hacı Ömer Sabancı ile bilinen başarılı aile, her kuşakta başarılarını devam ettirmiş ve bugünlere kadar aile adlarını duyurmuşlardır. Galatasaray Spor Kulübü başkanlığına aday olacağı iddiaları ile gündeme oturan Ali Sabancı, başarılı Sabancı ailesinin üçüncü kuşaktan üyesi ve yetenekli bir Türk iş adamıdır. Tam adı Ali İsmail Sabancı olan ünlü iş adamı, 5 Mayıs 1969 yılında Adana’da dünyaya geldi. Şevket Sabancı ve Hayırlı Zerrin Sabancı çiftinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Ali Sabancı, aynı zamanda bu güzel ailenin tek oğludur.

 

Ali Sabancı’nın mesleğine dair eğitimi 1987-1991 yılları arasında başlamıştır. O yıllarda ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Tufts Üniversitesinde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim almıştır. Daha sonraları Morgan Stanley & Co. Inc. şirketinde iki yıl boyunca finansal analizci olarak çalışarak mesleği iş hayatı hakkında tecrübe edinmiştir. 1993 yılında ise New York’taki Columbia Business School’a başvurarak uluslararası finans dalında yüksek lisans yapmış ve eğitimini tamamlamıştır. Sıkı çalışmaları sonucu kazandığı tecrübeleriyle Türkiye’ye dönen Ali Sabancı, aile şirketi olan Akbank’ta veznedar olarak çalışmaya başlamıştır. Bundan sonra ise sırasıyla Sabancı Holding’de yeni projeler bölümünün başına geçmiş ve 2001 yılının Haziran ayında da Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı’na atanmıştır. Bu pozisyonda 3 yıl çalıştıktan sonra Mart 2004 yılında aile şirketinden ayrılarak babası ve ablası ile kurdukları Esas Holding’e katılmıştır.

 

2013 yılında kendisine Gediz Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanını alan Ali İsmail Sabancı, Esas Holding’i geliştirmek adına birçok şey yapmıştır. Hayatı başarılarla dolu Türk iş adamı, Aydın Doğan’ın kızı ve eski Hürriyet gazetecilik yönetim başkanı olan Vuslat Doğan Sabancı ile evlenmiştir. Bu tatlı çiftin Şevket Emrecan ve Kaan Ali adında iki tane oğulları vardır.

 

Biyografisi azim ve başarı ile dolu olan yetenekli iş adamı aynı zamanda Galatasaray Spor kulübünün bir üyesidir. Sakıp Sabancı’nın neyi oluyor gibi sorulara karşın ise Ali İsmail Sabancı, Sakıp Sabancı’nın öz yeğenidir.

Ali Sabancı
Net Servet: 600 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 5 Mayıs 1969
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Adana

Ali Sabancı’nın Serveti Ne Kadardır?

Pegasus Hava Yolları gibi başarılı ve önemli bir marka değeri bulunan bir şirketin sahibi olan iş adamı Ali Sabancı’nın serveti, birçok insan tarafından merak konusu olmuştur. Pegasus’un yanında 2004 yılından beri Esas Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapması ve aynı zamanda AF Sinemalarının yönetim kurulu başkanı olması, serveti ve mal varlığı konusundaki merakları kat ve kat arttırmaktadır. Peki Ali Sabancı’nın serveti ne kadardır?

 

Ekonomist dergisinin 2022 verilerine göre ise Şevket Sabancı’nın ailesi Türkiye’nin en zengin ikinci ailesi olarak yerlerini korumaktadır. Ali Sabancı’nın da üyesi olduğu aile, ortalama 4-5 milyar dolarlık bir mal varlığına sahiptir. En önemli mal varlıkları ise beraber kurdukları Esas Holdingdir. Bunun dışında Ali Sabancı Desas, Esaslı Gıda, Gıdaser Gıda ve U.N. Ro.-Ro. İşletmeleri A.Ş. şirketlerinin başkanı olduğundan bu işletmelerde mal varlıkları arasına girmektedir. Bunun dışında Ayakkabı Dünyası yönetim kurulu başkanı, Mars Athletic yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve Esas Gayrimenkul yönetim kurulu başkanlığında görev yapmaktadır.

 

Galatasaray’a başkanlık adayı ile sosyal medyada gündem olan ünlü iş adamı Ali Sabancı, Forbes 2017 verilerine göre mal varlığı 650 milyon $ değerinde servetiyle Türkiye’nin en zengin 54’üncü insanı olmuştur. Ali Sabancı 2018 yılında 700 milyon dolar servete sahipken 2019 ve 2020 yıllarında serveti 500 milyon dolara düşmüştür. 2022 itibari ile Ali Sabancı’nın serveti 600 milyon dolar civarındadır.