Ali Ağaoğlu Net Serveti

Ali Ağaoğlu Net Serveti

1.2 Milyar Dolar

Ali Ağaoğlu Kimdir, Nerelidir, Serveti Ne Kadardır?

 

Ali Ağaoğlu Kimdir?

 

Tam adı Ali İbrahim Ağaoğlu olan ünlü iş adamı ve müteahhit  “Türkiye’nin Trump’ı” olarak bilinmektedir. İnşaat sektörünün sayılı devlerinden olan iş adamı 3 Mart 1954 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelmiştir.

 

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun yönetim kurulu başkanıdır. Babası tanınmış bir müteahhit olan iş insanı Ağaoğlu, babasının kalp krizi geçirmesi ile liseyi bırakıp babasının işlerinin başına geçmiştir. 1975 yılında babasının işlerinin başına geçen iş insanı iki yıl sonra 1977 yılında babasının işlerinden tamamen bağımsız olarak kendi şirketi olan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kurmuştur.

 

Ali Ağaoğlu, özellikle 80’li yıllarının başında toplu konutlar yapmaya başlamıştır. Ardından 90’lı yılların sonlarına doğru yeni bir konsept olan “MY” konseptli evler ve işyerleri inşa etmeye başlamıştır. Bu yapıları Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy gibi bölgelerde yapmıştır.

 

Ali Ağaoğlu kendi şirketini kurduktan sonra istikrarlı ve oldukça dikkate değer bir büyüme hıza sahip olmuştur. İlk kez 2008 yılında Türkiye’nin vergi rekortmenlerinin yer aldığı “Türkiye Vergi Rekortmenleri Listesinde” yer aldı. Forbes 2012  yılında yayınladığı en zengin zengin iş insanları listesinde Türkiye’de 10. sırada yer alan iş adamı 2010 yılını 1  milyar dolarlık ciro ile kapatmıştır.

 

Ali Ağaoğlu sonraki yıl olan 2011 için ise 2 milyar dolarlık ciro hedefi koymuştur. Mart 2013 yılına gelindiğinde ünlü iş insanın uluslararası araştırma şirketi Forbes’e göre 2,7 milyar dolarlık servete sahiptir. Bu servet ile aynı yıl için Türkiye’nin en zengin 8., aynı servet miktarı ve aynı yıl için dünyada da 527. en zengin iş insanı olarak Forbes listelerinde yer aldı. 

 

Ali Ağaoğlu’na ait olan Ağaoğlu Şirketler Grubu inşaat, gayrimenkul, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyetler yürütmektedir. Şirket grubunun bünyesinde günümüze kadar yaklaşık 30 binden fazla konut inşaatı yapıldığı, 11 tanesi “MY” konseptli 20 projeyi hayata geçirmişlerdir. Enerji sektöründe ise rüzgar santralleri ve hidroelektrik santralleri projelerinde yer almıştır. Türkiye tarihine ait olan tek seferde en yüksek rakamlı toplu satışı da Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından körfez yatırımcısına yapılmıştır.

 

 Ali Ağaoğlu’nun iş hayatının yanında oldukça hareketli olan bir özel hayatı da vardır. Halen evli olarak görüldüğü ilk eşi Sema Ağaoğlu’ndan iki çocuğu vardır. Ardından birlikte olduğu Ayten Alper’den 2006 yılında bir oğlu olmuştur. Ayten Alper’den sonra birlikte olduğu bilinen ve uzun süre ilişkisi Sophia Larına adındaki Rus sevilisidir. Petek Ertüke ile olan ilişkisinden 2013 yılında bir oğlu olmuştur. Genç sevgilileri ile ilgili sık sık gündem olmaktadır.

 

Ali Ağaoğlu son zamanlarda yaklaştığı düşünülen İstanbul depreminden dolayı çürük bina iddiaları ile gündeme gelmiştir. Ağaoğlu’nun geçmiş yıllarda yaptığı açıklamalar yakın zamanda özellikle sosyal medyada tekrar gündeme gelmiştir.

Ali Ağaoğlu
Net Servet: 1.2 Milyar Dolar
Doğum tarihi: 3 Mart 1954
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,70 m
Uzmanlık Alanı: İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Of, Trabzon

Ali Ağaoğlu Serveti Ne Kadardır?

Ali Ağaoğlu, ülkemizdeki en büyük inşaat devleri arasında yer almaktadır. Özellikle 2008 ekonomik krizin ardından patlama yaşamış ve servetine servet eklemeye başlamıştır. 2013 yılında 2.7 milyar net servet ile kendi şahsi servetinin en üst noktasına ulaşan Ali Ağaoğlu’nun serveti ilerleyen yıllarda düşüş yaşasa da sürekli dolar milyarderleri arasında yer almıştır. Ali Ağaoğlu’nun 1.2 milyar dolarlık güncel serveti var olduğu düşünülmektedir.

 

Ali Ağaoğlu’nun gelir kaynağı olan Ağaoğlu Şirketler Grubunun yıllık gelirinin 1.65 miyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Sürekli yeni projeler ve sergilediği farklı iş insanı imajı ile insanlar tarafından tercih edilen Ali Ağaoğlu projeleri ile Ali Ağaoğlu servetini artırması daha yüksektir. Fakat son çıkan haberlerden dolayı piyasadaki Ağaoğlu marka değeri konusunda bazı insanların şüphesi olduğu gerçeği de vardır.

Ali Ağaoğlu Serveti Kilometre Taşları

2009 – 1.5 Milyar dolar

 

2010 – 2 Milyar dolar

 

2011 – 2 Milyar dolar

 

2012 – 2.1 Milyar dolar

 

2013 – 2.7 Milyar dolar

 

2014 – 1.6 Milyar dolar

 

2015 – 1.8 Milyar dolar

 

2016– 1.2 Milyar dolar

 

2017 – 1 Milyar dolar

 

2018 – 1.1 Milyar dolar