Celal Şengör Net Serveti

Celal Şengör Net Serveti

5 Milyon Dolar

Celal Şengör Kimdir?

 

Celal Şengör, 24 Mart 1955 tarihinde İstanbul’da doğdu. Robert Koleji’nden mezun olan Şengör üniversite okumak için Amerika’ya gitti. State University of New York at Albany’de Jeoloji bölümünü okuyan Celal Şengör aynı üniversitede yüksek lisansını da tamamladı. 1982 yılında ise aynı üniversiteden doktora derecesini aldı.

 

Celal Şengör özellikle yapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki çalışmaları ile tanınmıştır. Şerit kıtaların dağ kuşaklarının yapısına etkisini ortaya koyması ve Kimmer Kıtası’nı keşfetmesi, dünya jeoloji biliminde önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bu çalışmaları ile dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarından övgü almıştır. Celal Şengör, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde son dersini 23 Mart 2022 tarihinde vermiştir ve 24 Mart 2022 tarihinde emekliye olmuştur.

 

Şengör, cesur ve tartışmacı kişiliği ile de tanınmaktadır. Bilimsel konulardaki görüşlerini çekinmeden ifade etmekten çekinmez. Bu nedenle zaman zaman eleştirilere de maruz kalmıştır. 200’den fazla bilimsel makale yayınlamış ve aralarında “Dünyanın Evrimi” ve “Türkiye Jeolojisi”nin de bulunduğu çok sayıda kitabın yazarı veya ortak yazarıdır.

 

Şengör’ün başlıca eserleri şunlardır:

 

Türkiye’nin Jeoloji Tarihi

 

Türkiye’nin Tektonik Tarihi

 

Kimmer Kıtası

 

Tektonik

 

Bilimsel Düşüncenin Evrimi

 

Evrim ve Yaratılış

 

Bilim ve Mitoloji

Celal Şengör
Net Servet: 5 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 24 Mart 1955
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,75 m
Uzmanlık Alanı: Akademisyen
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: İstanbul

Celal Şengör Serveti

 

Celal Şengör’ün net serveti kesin olarak bilinmemekle birlikte 5 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Türk televizyon ve radyo programlarına düzenli olarak konuk olan ve popüler bir konuşmacı olan Celal Şengör zenginliğini jeolog, yazarlık ve akademik kariyeri sayesinde kazanmıştır. Celal Şengör kendi kariyer ve başarılarının haricinde varlıklı bir aileden gelmektedir. İş dünyasının önemli isimlerinden olan Asım Şengör Celal Şengör’ün babasıdır.