Nevzat Aydın Net Serveti

Nevzat Aydın Net Serveti

600 Milyon Dolar

Nevzat Aydın Kimdir

Nevzat Aydın, 8 Mart 1976’da İstanbul’da doğdu. Bursa Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra, San Francisco Üniversitesi’nde MBA derecesi aldı.

 

Nevzat Aydın 2000 yılında, üç arkadaşıyla birlikte Yemeksepeti’ni kurdu. Yemeksepeti, Türkiye’nin en büyük çevrimiçi yemek siparişi portalıdır. Nevzat Aydın 2001 yılından 2021 yılına kadar Yemeksepeti’nin CEO’su olarak görev yaptı. Aydın, Türk girişimcilik dünyasının en başarılı isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. 2013 ve 2015 yıllarında Fortune dergisinin “40 Yaş Altı 40” listesinde birinci seçildi.

 

Yemeksepeti’nden ayrıldıktan sonra, melek yatırımcı ve mentor olarak çalışmaya devam ediyor. Ayrıca, çeşitli girişimcilik organizasyonlarında aktif olarak yer alıyor.

 

Nevzat Aydın
Net Servet: 600 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 8 Mart 1976
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: İstanbul

Nevzat Aydın Serveti

 

Nevzat Aydın Yemeksepeti hisse satışları ve daha sonrasında gerçekleştirdiği yatırımlar sonucu ciddi bir servet sahibi olmuştur. Yemeksepeti’nin 2015 yılında Delivery Hero’ya 589 milyon dolara satılması ve diğer yatırımlarını ile gayrimenkul yatırımlarından elde ettiği gelirler Aydın’ın servetine katkıda bulunmaktadır. Nevzat Aydın’ın 600 milyon dolar civarında bir servetinin olduğu düşünülmektedir.

 

Aydın’ın 2020 yılında Anadoluhisarı’nda Tevfik Bey Yalısı’nı 90 milyon TL’ye satın aldığı bilinmektedir. Bu satın alma, Aydın’ın servetine önemli bir katkı sağlamıştır.