Tevfik Yamantürk Net Serveti

Tevfik Yamantürk Net Serveti

650 Milyon Dolar

Tevfik Yamantürk Kimdir

Tevfik Yamantürk 1956 Ankara doğumludur. Öğrenim hayatına Ankara’da başlayan Yamantürk, üniversite eğitimi için Amerika’ya gitti. Amerika Birleşik Devletleri’nde San Diego National Üniversitesinde İşletme bölümünden okudu. 1958 yılında babası İDRİS YAMANTÜRK tarafından kurulan Güriş Holding A.Ş firmasında 1982 yılından itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevini yürütmektedir. İnşaat sektöründe yer alan Güriş holding, liman, otoyol,  binalar, doğalgaz ve petrokimya tesislerine kadar inşaat sektörünün hemen her alanında faaliyet göstermektedir.

 

Güriş Holding A.Ş Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’da da inşaat sektöründe faaliyetlerine devam etmektedir. Holding, Türkiye’de inşa ettiği önemli projeler arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve İstanbul Havalimanı yer almaktadır.

 

Tevfik Yamantürk
Net Servet: 650 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 1956
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: İş adamı
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Ankara

Tevfik Yamantürk Serveti

 

Güriş Holding firması ile Dünya genelinde başarılı işlere imza atan Tevfik Yamantürk son 20 yıldır Türkiye’nin en zengin insanları arasında yer almıştır. Tevfik Yamantürk Türkiye’nin en zenginleri listesinde 2006 yılında 75. Sırada ve 2010 yılında 550 milyon dolar serveti ile 67. Sırada yer almıştır. Tevfik Yamantürk’ün net serveti günümüzde açık kaynaklardan net bilinmemekle beraber 650 milyon dolar civarında olduğu düşünülmektedir.