Yılmaz Erdoğan Net Serveti

Yılmaz Erdoğan Net Serveti

Yılmaz Erdoğan
Net Serveti: 120 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 4 Kasım 1967
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,77 m
Uzmanlık Alanı: Yapımcı, Aktör
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Hakkari

 

Yılmaz Erdoğan Kimdir?

Yılmaz Erdoğan, 4 Kasım 1967’de Hakkâri’de dünyaya geldi. Erdoğan, oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve şairdir. Yılmaz Erdoğan’ın annesi Süheyla Erdoğan babası Nazım Erdoğan’dır. Anadolu Ateşi kurucusu Mustafa Erdoğan abisidir. Ses sanatçısı Deniz Erdoğan ise kardeşidir.

Erdoğan, ilk ve orta öğrenimini Hakkari’de tamamladı. Lise eğitimini Ankara Aydınlıkevler Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni kazandı. Ancak, tiyatroya olan ilgisi nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp Ferhan Şensoy’un Nöbetçi Tiyatro kadrosuna katıldı.

Olacak O Kadar komedi programının senaryo yazar kadrosunda yer alan Erdoğan, 1993 yılında kendi yazdığı Bir Demet Tiyatro isimli televizyon programında başrol oynayarak geniş kitleler tarafından tanındı. Erdoğan, kurucusu olduğu BKM’de tiyatro oyunculuğu, yazarlığı ve yönetmenliği yaptı. “Bir Demet Tiyatro”, “Vizontele Tuuba” ve “Organize İşler” gibi birçok başarılı tiyatro oyunu, televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı.

Erdoğan, tiyatro ve sinema alanındaki başarılarından dolayı birçok ödüle layık görüldü. Sadri Alışık Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri’nde en iyi komedi dizisi, AACTA’da en iyi yardımcı erkek oyuncu, Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü sahibidir.

Yılmaz Erdoğan yeni dizisi İnci Taneleri ile tekrar tüm dikkatleri üzerine çekti. Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı Dilber karakteri ile çekilen pavyon sahnesi ülke gündeminin en çok konuşulan sahnelerinden biri oldu.

Erdoğan, aynı zamanda bir şairdir. “Yılmaz Erdoğan’ın Yazıları” adlı bir şiir kitabı yayınlamıştır. Yılmaz Erdoğan iki kez evlendi. Erdoğan 1993 yılında Sanem Oktar ile evlendi ve çift 1998 yılında boşandı. Yılmaz Erdoğan ilk eşi Sanem Oktar’dan boşandıktan sonra 8 yıl bekar hayatı yaşadı. Erdoğan, 2006 yılında Belçim Bilgin ile evlendi. Çift, 2018 yılında boşandı. 

Yılmaz Erdoğan’ın ilk evliliğinden 1996 yılında Berfin Erdoğan isimli bir kız evladı dünya gelmiştir. Yılmaz Erdoğan’ın Belçim Bilgin  ile evli olduğu dönemde bu evlilikten 2010 yılında Rodin Erdoğan isimli bir erkek çocuğu vardır. Yılmaz Erdoğan’ın bir kız, bir erkek iki çocuğu bulunmaktadır.

Yılmaz Erdoğan Serveti Net Worth

Erdoğan, oyunculuk, yönetmenlik, senaristlik ve yapımcılık gibi çeşitli sektörlerde başarılı bir kariyere sahiptir. 2006 yılında kurduğu BKM Mutfak Tiyatrosu, Türkiye’nin en başarılı tiyatro topluluklarından biridir. Erdoğan, BKM Mutfak’ın ürettiği projelerden elde ettiği gelirin yanı sıra, sinema ve televizyon projelerinden de önemli bir gelir elde etmektedir.

Erdoğan, ayrıca çeşitli gayrimenkul yatırımlarına sahiptir. İstanbul’da bir apartman dairesi, bir villa ve bir arsa sahibi olduğu bilinmektedir. Peki Yılmaz Erdoğan serveti ne kadar? Yılmaz Erdoğan’ın net servetinin 120 milyon dolar civarı olduğu düşünülmektedir. 

Yılmaz Erdoğan’ın servetinin artmasında, son yıllarda Türkiye’de artan sinema ve televizyon sektörünün de etkisi olduğu düşünülmektedir. Erdoğan, bu sektörde ürettiği projelerle hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli bir başarı elde etmiştir.