Ahmet Güneştekin Net Serveti

Ahmet Güneştekin Net Serveti

Ahmet Güneştekin
Net Serveti: 75 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 22 Aralık 1966
Cinsiyet: Erkek
Uzmanlık Alanı: Ressam, Heykeltıraş
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Batman

Ahmet Güneştekin Kimdir?

Ahmet Güneştekin, çalışmaları resim, kavramsal sanat ve heykel alanlarında faaliyet gösteren görsel sanatçıdır. 22 Aralık 1966 yılında Batman’da doğdu ve şu anda İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

Güneştekin’in çalışmaları, kendi kişisel tarihi ve deneyimlerinin yanı sıra, Türkiye ve Orta Doğu’nun daha geniş tarihi ve kültürüne de derinden dayanmaktadır. Çalışmaları sıklıkla hafıza, kimlik ve kayıp temalarını araştırıyor. Kendisi özellikle tarihin anlatıları inşa etmek ve yönlendirmek için nasıl kullanılabileceğiyle ilgileniyor.

Güneştekin’in çalışmaları dünya çapındaki galeri ve müzelerde kişisel ve karma sergilerde sergilendi. Aralarında Venedik, Berlin, New York’unda  bulunduğu pek çok bienalde yer aldı.

Ahmet Güneştekin’in çalışmaları hem eleştirmenler hem de koleksiyonerler tarafından büyük beğeni topluyor. Bugün Türkiye’de çalışan en önemli çağdaş sanatçılardan biri olarak kabul ediliyor. Çalışmaları zorlayıcı ve düşündürücüdür ve dünyamızı şekillendiren karmaşık ve çoğu zaman çelişkili güçlere dair benzersiz bir bakış açısı sunmaktadır.

Ahmet Güneştekin, Sevin Vural Güneştekin ile evlidir. Güneştekin’in Ezgi Güneştekin ve Kardelen Güneştekin isimli iki kız çocuğu bulunmaktadır.

Ahmet Güneştekin Serveti Net Worth

Ahmet Güneştekin’in net serveti eserlerinin uluslararası ilgi görmesi ve doğru menkul yatırımları sonucu her geçen gün artmaktadır. Ahmet Güneştekin Beyoğlu’ndaki Güneştekin Sanat Merkezi’nin olduğu mülk dahil bir çok gayrimenkul sahibidir. Ahmet Güneştekin her yıl milyonlarca dolarlık sanat eseri satmaktadır. Dünya çapında ünlü Türk ressam Ahmet Güneştekin, Venedik’te bulunan ve Rönesans dönemine ait bir yapı olan Palazzo Gradenigo’yu satın aldı.

Venedik’in önemli simgelerinden olan Palazzo Gradenigo 600 yıllık tarihi yapıdır. Ahmet Güneştekin’in burayı “Güneştekin Art Refinery” adı ile sanat çalışmalarında kullanacak. Ahmet Güneştekin Palazzo Gradenigo’ı 3 milyon 260 bin dolara satın almıştır.