Emine Sabancı Kamışlı Net Serveti

Emine Sabancı Kamışlı Serveti

Emine Sabancı Kamışlı
Net Serveti: 750 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 1966
Cinsiyet: Kadın
Uzmanlık Alanı: İş Kadını
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Adana

Emine Sabancı Kamışlı Kimdir?

Emine Sabancı Kamışlı, 1966 yılında Adana’da doğan Türk iş insanıdır. Merhum Şevket Sabancı’nın kızıdır. Babası Şevket Sabancı ve kardeşi Ali Sabancı ile beraber kurdukları Esas Holding’in yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

1987 yılında Londra Ekonomi Okulu’ndan Endüstri ve Ticaret Ekonomileri dalında lisans derecesi aldı. 1987-1989 yılları arasında Willis Corroon reasürans Brokers’da analist olarak çalıştı. 1989 yılında Sabancı Holding’e katıldı ve çeşitli görevlerde bulundu.

2001 yılında Sabancı Holding’den ayrılarak babası Şevket Sabancı ve kardeşi Ali Sabancı ile birlikte Esas Holding’i kurdu. Emine Sabancı Kamışlı Esas Holding’de hazine ve varlık yönetiminden sorumludur. Ayrıca, Esas Holding’in sosyal sorumluluk projelerine de başkanlık etmektedir.

Emine Sabancı Kamışlı, Erhan Kamışlı ile evlidir. Fethi Kamışlı ve Kerem Kamışlı isimli 2 çocukları  vardır. Fethi Kamışlı Linkedin ve Instagram hesabında Sabancı soyadını da eklemiş ve Fethi Sabancı Kamışlı olarak kullanmaya başlamıştır.  

Emine Sabancı Kamışlı, Türkiye’nin en başarılı ve saygın iş kadınlarından biridir. Girişimciliği, sosyal sorumluluk projelerine olan katkısı ve eğitime verdiği önemle tanınmaktadır.

Emine Sabancı Kamışlı Serveti Net Worth

Emine Sabancı Kamışlı Türkiye’nin en zengin 100 ailesinden olan Şevket Sabancı ailesinin bir üyesidir. Emine Sabancı Kamışlı’nın 2018 yılı serveti 700 milyon dolar iken diğer tüm iş insanları gibi 2019 ve  2020 yıllarında bir gerileme yaşamış ve 500 milyon dolar seviyelerine düşmüştür.

2023 yılında 4 – 5 milyar dolar aile serveti ile en zengin ikinci aile olan Şevket Sabancı ve Ailesi üyesi olan Emine Sabancı Kamışlı’nın 2024 verilerine göre Emine Sabancı Kamışlı’nın servetinin 750 milyon dolar olduğu düşünülmektedir.