Lewis Hamilton Net Serveti

lewis hamilton serveti

Lewis Hamilton
Net Serveti: 350 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 7 Ocak 1985
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,74 m
Uzmanlık Alanı: F1 Pilotu, Yarış Pilotu
Milliyet: İngiltere
Doğum Yeri: Stevenage

 

Lewis Hamilton Kimdir

Lewis Carl Davidson Hamilton 7 Ocak 1985’te İngiltere’nin Stevenage kentinde doğdu. Sekiz yaşında karting yapmaya başladı ve motor sporlarında hızla yükseldi, 2001’de Britanya Formula Renault Şampiyonasını ve 2005’te Formula 3 Euro Serisini kazandı. McLaren ile Formula 1’e ilk çıkışını yaptı ve hemen etki yarattı, ilk sezonunda dört yarış kazandı ve Dünya Şampiyonası’nda ikinci oldu.

Hamilton 2008’de Dünya Şampiyonluğunu kazanarak bu şampiyonluğu kazanan ilk siyahi sürücü oldu. 2013’te Toto Wolff yönetimindeki Mercedes’e geçen Hamilton Mercedes ile 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020’de Dünya Şampiyonluğunu kazandı. Toplamda 7 şampiyonluk kazanan Hamilton, Michael Schumacher ile ortak en çok şampiyonluk kazanan sürücü rekorunun sahibi oldu. Hamilton ve en çok galibiyet (103), pol pozisyonu (103) ve podyum rekorlarını elinde bulunduruyor. Hamilton tüm zamanların en büyük Formula 1 sürücülerinden biri olarak kabul edilmektedir.  

Hamilton agresif sürüş tarzı, hızı ve sollama yeteneğiyle tanınıyor. Aynı zamanda Formula 1 dışında da popüler bir figür ve moda anlayışı, ırkçılığa karşı aktivizmi ve motor sporlarındaki çeşitlilikle tanınıyor. Hamilton, 2021’de motor sporlarına yaptığı hizmetlerden dolayı Prens Charles tarafından şövalye unvanıyla ödüllendirildi. Kendisi şövalye unvanı alan dördüncü Formula 1 pilotu ve motor sporlarındaki başarılarından dolayı şövalye unvanı alan ilk siyah İngiliz kişidir. Hamilton hala aktif bir sürücü ve şu anda 2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yarışıyor. Son üç yıldır şampiyonlukları Max Verstappen’e kaptıran Hamilton bu sezon rekor sayıdaki galibiyet ve şampiyonluklarına yenilerini eklemeyi umuyor.

Ferrari Lewis Hamilton’a Servet Ödeyecek

Mercedes ile altı kez dünya şampiyonluğu yaşayan Lewis Hamilton 2024 sezonunun bitiminde Mercedes’ten ayrılıp Ferrari adına yarışmaya başlayacak. Lewis Hamilton 2025 sezonunda Ferrari koltuğuna oturacak. Ferrari’nin Lewis Hamilton’a bir servet ödeyeceği konuşuluyor. Ferrari’nin iki sezon için Lewis Hamilton’a 130 milyon dolar ödeyeceği iddia edildi. Kesin bir açıklama yapılmamakla beraber Lewis Hamilton’ın sezon başına 65 milyon dolar maaş alacağı düşünülüyor. Motor sporlarının en çok kazanan sporcusu Hamilton bu kazanç ile açık ara en zengin sürücü olmaya devam edecektir. Formula 1’in 2024 sezonunun açılmasına kısa bir süre kala yapılan bu açıklama motor sporları dünyasında bomba etkisi yarattı. Lewis Hamilton Ferrari koltuğunda Carlos Sainz’dan boşalacak koltukta yarışacak.

Lewis Hamilton Serveti Net Worth

Lewis Hamilton, Amerika ve İngiltere’de milyonlarca dolarlık mülklerin sahibidir. Motor sporlarının en çok kazanan sürücüsü olan Lewis Hamilton, spor dışında sponsorluk ve reklamlardan da en çok kazanan sporcular arasında yer alıyor. Formula 1’in en çok kazanan sürücüsü olan Lewis Hamilton’ın 2024 sezonu net maaşı 55 milyon dolar. Hamilton’ın sezon içi bonuslar ve spor dışı sponsorluk gelirleriyle toplam gelirinin 75 milyon dolar olması bekleniyor. Lewis Hamiltonun 2024 net serveti toplamda 350 milyon dolar. Hamilton toplamda 350 milyon dolarlık serveti ile motor sporlarının en zengin ismi olmayı da sürdürüyor.