Max Verstappen Net Serveti

Max Verstappen Net Serveti

Max Verstappen
Net Serveti: 200 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 30 Eylül 1997
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,81 m
Uzmanlık Alanı: F1 Pilotu, Yarış Pilotu
Milliyet: Hollanda
Doğum Yeri: Hasselt, Belçika

 

Max Verstappen Kimdir

Max Verstappen, 1997’de Hasselt, Belçika’da doğan Hollandalı yarış pilotudur. Şu anda Formula 1’de Red Bull Racing adına yarışıyor ve 2021, 2022 ve 2023’te 3 şampiyonluk kazanan son Dünya Şampiyonudur Verstappen, Formula 1’deki en yetenekli ve heyecan verici sürücülerden biri olarak kabul ediliyor. Agresif sürüş tarzı, sollama yeteneği ve asla pes etmeme tavrıyla tanınıyor. Toplamda 20 Grand Prix kazandı ve 18 yaşında Formula 1 yarışını kazanan en genç sürücü oldu.

 
Verstappen’in babası Jos Verstappen aynı zamanda bir Formula 1 sürücüsüydü ve annesi Sophie Kumpen başarılı bir karting sürücüsüydü. Verstappen karting’e dört yaşında başladı ve hızla sıralamalarda yükselerek çok sayıda şampiyonluk kazandı. Formula 1’e ilk çıkışını 2015 yılında 17 yaşındayken yaptı ve şampiyonada yarışan en genç sürücü oldu. Verstappen şu ana kadar Formula 1’de başarılı bir kariyere sahip. 20 yarış kazandı ve toplamda 55 kez podyumda yer aldı. Ayrıca son yılların en heyecan verici ve unutulmaz yarışlarından bazılarında yer aldı.
 
Verstappen, 2021’de nihayet Formula 1 Dünya Şampiyonasını kazanma hayalini gerçekleştirdi. Sezon boyunca Lewis Hamilton‘la yakın bir mücadele verdi ancak sonunda sezonun Abu Dhabi’deki son yarışında zirveye çıktı. Verstappen’in zaferi Hamilton cephesinde büyük bir üzüntü yarattı. Hamilton şampiyon olsaydı şampiyonluk sayısı 8 e çıkacak ve zirvede tek başına yer alacaktı.
 

Verstappen 2022’de yine Hamilton’la yakın bir mücadele vererek unvanını başarıyla korudu. 2023 sezonu Verstappen için daha da baskın geçti ve 19 yarış kazanarak bir sezonda  en fazla yarış kazanma rekorunu eline geçirdi. Verstappen hâlâ genç ve önünde Formula 1’de daha uzun yıllar var. Verstappen şimdiden dünyanın en iyi sürücülerinden biri ve tüm zamanların en iyilerinden biri olma potansiyeline sahip.

Max Verstappen Serveti Net Worth

Son üç sezonun şampiyonu Max Verstappen’in yıllık kazancı şampiyonluklardan sonra ciddi bir artış gösterdi. Son sezonda spor içi ve spor dışı toplamda 60 milyon dolar kazanan Verstappen toplamda 200 milyon dolarlık bir servetin sahibi. 16 milyon dolarlık özel jeti ve milyon dolarlık araba koleksiyonu bulunan başarılı sporcu bu performansını devam ettirmesi durumunda motor sporlarında en çok kazanan sporcu olacaktır.