Cengiz Ünder Net Serveti

Cengiz Ünder Net Serveti

Cengiz Ünder
Net Serveti: 25 Milyon Dolar
Doğum tarihi: 14 Temmuz 1997
Cinsiyet: Erkek
Boy: 1,73 m
Uzmanlık Alanı: Futbolcu
Milliyet: Türkiye
Doğum Yeri: Sındırlı, Balıkesir

Cengiz Ünder Kimdir?

Cengiz Ünder, 14 Temmuz 1997’de Balıkesir’de doğan Türk milli futbolcudur. Kanat forvet mevkiinde forma giymektedir. Süper Lig takımlarından Fenerbahçe ve Türkiye milli takımında forma giymektedir.

Cengiz Ünder futbola Altınordu’da başladı ve 2016 yılında İstanbul Başakşehir’e transfer oldu. Başakşehir’de bir sezon oynadıktan sonra 13 milyon avro bonservis bedeliyle Roma’ya transfer oldu. Roma’da üç sezon oynadıktan sonra 2020’de Leicester City’ye kiralandı. 2021’de Marsilya’ya kiralandı ve 2022’de Marsilya tarafından bonservisiyle transfer edildi. 2023 sezonunda  Fenerbahçe’ye transfer olan Ünder, Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferi olmuştur.

2016 yılında Türkiye A milli takımına ilk kez çağrıldı. O zamandan beri 51 milli maçta forma giydi ve 16 gol attı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye milli takımıyla yer aldı. Cengiz Ünder, hızı, çalımları ve gol yeteneğiyle tanınan bir oyuncudur. 2017 yılında Roma’da Serie A Yılın En İyi Genç Oyuncusu seçildi.

Cengiz Ünder Serveti Net Worth

Cengiz Ünder’in net serveti 25 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Bu parayı futbol maaşından ve sponsorluk anlaşmalarından kazanıyor. Cengiz Ünder şu anda Türkiye Süper Liginde Fenerbahçe forması giyiyor ve yılda 2,4 milyon dolar maaş alıyor. Başarılı futbolcu Ruffles ve BtcTürk gibi büyük markalarla yapmış olduğu reklam anlaşmaları ile servetini günden güne artırmaktadır.